Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Волині затримали прикордонника, що сприяв контрабандистам бурштину

Співробітники УСБУ у Волинській області спільно із військовослужбовцями Окремого відділу внутрішньої безпеки по Північному регіональному управлінню Державної прикордонної служби України в рамках реалізації кримінального провадження затримали прикордонника відділу «Самари» Луцького загону, повідомили в ДПСУ.

Затримали його учора, 7 лютого, на околиці населеного пункту Ратне (Волинська обл.) під час одержання неправомірної винагороди у розмірі 950 доларів США за безпосередню участь та сприяння третім особам у незаконному переміщенні 5 кілограмів бурштину через державний кордон з України в Республіку Білорусь.

Також, було встановлено, що декілька днів тому затриманий вже отримував неправомірну винагороду в розмірі 1000 доларів США за незаконне переміщення каміння бурштину. При цьому він особисто скуповував «сонячне каміння» та доставляв його зацікавленим особам.

По даному факту тривають слідчі дії.

Державна прикордонна служба України звертається до  усіх громадян не створювати прецеденти та не намагатися у будь-якій формі, у тому числі, шляхом пропонування коштів, впливати на прийняття правового рішення правоохоронцями.

«А у разі вимагання від вас хабара, ні в якому разі не погоджуватися і одразу телефонувати на гарячу лінію «Довіра» за номером телефону (044) 527-63-63, аби запобігати таким ганебним вчинкам. Також нагадаємо, що за взяття хабара, як і за спробу дачі, передбачена кримінальна відповідальність», - йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ