Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На вулиці Вітовського відновили історичні двері-віяло

У Львові зберегли ще одні історичні двері в будинку на вулиці Дмитра Вітовського, 28, раніше тут відреставрували зовнішню браму, передає Бюро спадщини.

Фото: Бюро спадщини

Повідомляється, що реставрацію провели в межах міської програми співфінансування, яку координує Бюро спадщини управління охорони історичного середовища.

“Ми вирівняли деформовану дверну коробку, зняли старе покриття фарби, а також зробили декілька вставок в тих місцях, де була пошкоджена деревина. Також ми виготовили та встановили втрачені ручки за зразком історичних аналогів”, – розповів майстер-реставратор Олександр Савчук.

Фото: Бюро спадщини

На дверях збереглися автентичні накладки з нейзильберу, за винятком одного вертикального фрагмента. Багато часу зайняв пошук цього оригінального матеріалу, адже його більше не виготовляють.

Загальна вартість реставраційних робіт становила близько  38 000 грн. 

“З цієї суми місто оплатило майже 26 654 грн, а іншу частину – мешканці, які раніше подали заявку на участь у програмі співфінансування”, – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Фото: Бюро спадщини

Нагадаємо, минулого року за координацією ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища було відреставровано щонайменше 29 дверей в будинках, які розташовані в історичній частині міста. При реставрації брам 70% вартості робіт оплачуються із міського бюджету, 30% – сплачують мешканці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ