Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Волинь

На Яворівщині відбудеться День прослави митрополита Андрея

У п’ятницю, 1 листопада, 75-ті роковини відходу у вічність митрополита Андрея. На Львівщині вшанують його в родинному селі Шептицьких – Прилбичах.

Про це повідомив сьогодні, 30 жовтня, власкор Гал-інфо з посиланням на керівника відділу культури, туризму та молоді Яворівської райдержадміністрації Наталію Лялюк.

З її слів, 1 листопада, в День прослави праведного митрополита Андрея Шептицького та 30-річчя виходу УГКЦ із підпілля, духовні заходи розпочнуться об 11:30 із панахиди біля каплиці-усипальниці родини Шептицьких, що в селі Прилбичах Яворівського району Львівської області.

Відтак, відбудеться багатолюдний похід до храму, де об 12:00 священики відправлять Божественну літургію.

О 13:00 в Прилбичах відбудеться свято духовного співу під гаслом – крилатим висловом митрополита Андрея: «Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою, невтомною працею любіть Україну».

О 13:30 у Прилбичах відбудеться презентація виставки Львівського музею історії релігії «На скелі віри».

А о 16:00 в місті Яворові традиційно громада разом з духовенством помолиться за душу Українського Мойсея біля пам’ятника митрополитові Андрею, що у сквері Шептицьких.

У коментарі власкорові Гал-інфо яворівський священик, отець Роман Піта наголосив, що вшанування пам’яті митрополита Андрея Шептицького в храмі Успення Пресвятої Богородиці міста Яворова розпочнеться із нічних чувань.

«У церкві Успення Пресвятої Богородиці м. Яворова, яку в народі називають «Гірною», традиційно під час нічних чувань 1 листопада відбудуться такі духовні заходи: вечірня; катехеза «Жертва митрополита Андрея»; вервиця (радісні таїнства); Божественна літургія; Ісусова молитва (молитва в тиші), агапе (трапеза); акафіст за прославу праведного митрополита Андрея; молебень за хворими (помазання єлеєм); благословення (завершення чувань)», – інформує отець Роман з Яворова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ