Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Закарпатті прикордонник за хабар мав намір сприяти незаконному переміщенню сигарет

Інспектор відділу прикордонної служби «Тиса» вимагав від місцевого жителя 800 доларів США неправомірної вигоди за сприяння незаконному переміщенню тютюнових виробів через кордон до Угорщини. Про це інформує Дуржавна прикордонна служба України.

Офіцери внутрішньої безпеки УВВБ «Захід» Держприкордонслужби спільно зі співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Закарпатській області та слідчими територіального управління ДБР у Львові, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Ужгородського гарнізону затримали прикордонника Чопського загону, який за неправомірну вигоду мав намір сприяти переміщенню сигарет через кордон.

Інспектор відділу прикордонної служби «Тиса» вимагав від місцевого жителя 800 доларів США неправомірної вигоди за сприяння незаконному переміщенню тютюнових виробів через кордон до Угорщини. Його затримано під час одержання ним частини неправомірної вигоди в сумі 650 доларів США. 

Всупереч інтересам служби, інспектор за грошову винагороду був готовий сприяти зазначеній протиправній діяльності шляхом надання інформації про час та місця розстановки прикордонних нарядів, приховувати ознаки порушення державного кордону України та сам факт протиправних дій.

Наразі прикордонник затриманий в порядку ст. 208 КПК України, кошти вилучені. Слідчі дії тривають.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ