Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Закарпатті викрили канал нелегального переміщення російської ртуті до ЄС

СБУ ліквідувала транснаціональний канал нелегального переміщення російської ртуті до Євросоюзу. Зловмисники намагались незаконно переправити до ЄС майже 10 кг небезпечного товару.
фото - пресслужба СБУ

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Наразі перевіряють інформацію щодо можливого використання високотоксичної речовини для вчинення терактів.

Співробітники СБУ викрили "кур’єра" на пункті пропуску через держкордон у Закарпатській області. Ним виявився мешканець однієї з європейських країн.

У іноземця вилучили гуртову партію металевої ртуті з маркуванням виробництва РФ. Нелегальний товар він перевозив у місткостях, які приховав серед особистих речей.

За кордоном зловмисник планував реалізувати небезпечну продукцію "замовнику" за 600 тис. доларів.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення іноземцю про підозру у вчиненні злочину та обрання судом міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 2 ст. 201 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності винних осіб.

Заходи з викриття правопорушення здійснювали співробітники СБУ спільно з Державною митною службою України, Державною прикордонною службою за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ