Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Нам потрібно більше ППО, ніж зараз - Єрмак

Глава Офісу президента Андрій Єрмак відреагував на ворожий удар по Львову і повідомив, що Україні потрібно більше засобів протиповітряної оборони, щоб протидіяти російському терору.
Робота ППО. Ілюстративне фото

"Удар російською ракетою, попередньо "Калібром", по житловому будинку у Львові. Чергова трагедія і терористичний акт. Є загиблі та поранені цивільні. Росія виготовляє ракети, використовує західні комплектуючі, обходить санкції. Зупинити це можливо лише силою. Нам потрібно більше ППО/ПРО, ніж є зараз", - написав Єрмак у телеграм.

Він також наголосив, що "потрібні механізми покарання держав за реекспорт важливих комплектуючих для виробництва ракет до РФ, а також посилення протидії і перекривання лазівок для такого експорту". За словами керівника Офісу президента, відповідні пропозиції є в документі №12 робочої групи Макфола-Єрмака.

Нічна ворожа атака по Львову: влучили "Калібрами", є зміни в русі транспорту

Крім цього, Єрмак наголосив, що реальними сигналами, яких боїться президент РФ Володимир Путін, є гарантії безпеки та Україна у складі НАТО. Він також акцентував увагу на тому, що немає гарантій, що під час російських атак одна з ракет випадково не вдарить по сусідніх країнах.

Єрмак підсумував, що рішення прийняти Україну до НАТО буде історичним і змінить історію Європи, а також збереже світовий порядок, посиливши всю архітектуру безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ