Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Нічна ворожа атака по Львову: влучили "Калібрами", є зміни в русі транспорту

Фото - МВС
Фото - МВС
Фото - МВС
Фото - МВС
Фото - МВС
Фото - МВС
Фото - МВС
Фото - МВС
1/5
Уночі 6 липня російська армія завдала удару по Львівщині. У Львові було чутно кілька вибухів. Наразі завали розбирають, а рух громадського транспорту змінено.

Як повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький, російська ракета влучила у багатоквартирний будинок у Львові. Було займання, яке оперативно загасили.  Зруйновано 3 та 4 поверхи у двох під’їздах.

Також Козицький повідомив, що у Львівському районі уламок ракети впав в одному зі сіл Львівського району поблизу будівлі Народного дому. Утворилася вирва. Попередньо – без постраждалих. У Золочівському районі унаслідок падіння уламків ракети є руйнування в приватному господарстві в одному зі сіл Золочівського району. За попередньою інформацією, постраждалих нема.

Ситуація у Львові

Наразі станом на 8:20 у Львові загинули 4 людини, ще 32 – отримали поранення (з них одна дитина). Як повідомляють в міськраді, до двох міських лікарень Львова госпіталізували 13 постраждалих. Одна жінка – у важкому стані. Ще 21 людині надали першу допомогу і відпустили на амбулаторне лікування. Найменшому постраждалому – 16 років.

Мер міста Львова Андрій Садовий у своєму зверненні доповів, що пошкоджено близько 60 квартир та 50 машин. На місці працює оперативний штаб, людей готують до відселення.

У Повітряних Силах ЗСУ повідомили про збиття семи крилатих ракет «Калібр» із десяти

"Близько 1-ї ночі противник завдав удару з акваторії Чорного моря. Із надводних носіїв та підводних човнів здійснено пуски крилатих ракет «Калібр». Було зафіксовано кілька груп ракет, які спершу прямували в північному напрямку, використовуючи рельєф місцевості та русло Дніпра, а потім різко змінили курс на Захід", - йдеться в повідомленні.   

Рух транспорту

Стрийська вулиця буде перекрита поки надзвичайники не розберуть завалів і не витягнуть усіх загиблих, повідомив Садовий. 

Крім цього: рух в районі Стрийської перекрито також на:

▪️ Вулиця Стрийська від Монументу Слави до Центру обслуговування платників Львівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Львівській області (Податкова).

▪️ Вулиця Сахарова: вулиця Княгині Ольги до вулиці Стрийської.

▪️ Вулиця Героїв Майдану у напрямку вулиці Стрийської.

Тролейбус № 25 (пл. Петрушевича - автовокзал) також не працює. Маршрути № 3А і 18 до моменту відкриття вул. Стрийської будуть об’їжджати по вул. Чмоли - вул. Козельницькій - вул. Франка.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, рятувальники продовжують розбирати завали. Також на місці працюють психологи. Розгорнуто мобільні поліцейські пункти, де приймають заяви від потерпілих та надають необхідну допомогу. 

Президент Володимир Зеленський опублікував відео з місця подій. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ