Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Наркоканал із Нідерландів до України ліквідували оперативники Держприкордонслужби

Наркоканал із Нідерландів до України ліквідували оперативники Держприкордонслужби, - прес-служба ДПС України.

Співробітники оперативно-розшукових підрозділів Державної прикордонної служби України у черговий раз виявили та ліквідували канал незаконного переміщення сильнодіючих наркотиків. Заходи проводилися у тісній взаємодії із співробітниками Національної поліції України та  СБУ.

У ході кропіткої роботи, розпочатої ще у вересні 2015 року, було встановлено осіб, канали доставки та збуту кокаїну та екстезі зі Нідерландів в Україну. 

В результаті була відпрацьована схема зв’язків представників злочинного угруповання, а також встановлено, що один із організаторів систематично перебуває на території України та постійно здійснює дзвінки в Нідерланди, Німеччину та Норвегію. Згодом оперативники-прикордонники отримали беззаперечні факти, що дана особа займається протиправною діяльністю, пов’язаною з незаконним переміщенням через державний кордон України особливо небезпечного наркотичного засобу «кокаїн», психотропних речовин «екстезі» та їх розповсюдженням в місті Києві та по іншим регіонам України з допомогою пособників.

Для прикриття своєї протиправної діяльності злочинці використовували підроблені посвідчення  Комітету з охорони навколишнього природного середовища і Комітету по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Всеукраїнської Громадської організації  «Спілка громадських організацій України «Народна рада».

З метою припинення діяльності злочинної угруповання до Національної поліції України у м. Києві було направлено лист про виявлення ознак кримінального правопорушення.

Як результат, відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань та в подальшому створена слідчо-оперативна група спільно з Департаментом протидії наркозлочинності Національної поліції України, встановила чотирьох учасників угруповання, а також їх злочинні зв’язки.

30 травня одного з фігурантів спільно із СБУ прикордонники затримали на українсько-польській ділянці державного кордону. Жінка намагалася перемісти  «кокаїн» та психотропні речовини «амфетамін». Під час подальшої реалізації у вказаної громадянки в місті Києві вилучено близько 350 пігулок психотропної речовини «екстазі», які були замінені імітаційними засобами (таблетки Темпалгін)  та  проведене контрольоване постачання  наркотичних засобів і психотропних речовин організатору  злочинної групи. 

Для ефективної реалізації зібраних матеріалів, припинення протиправної діяльності членів організованої злочинного угруповання в Дніпропетровській та Запорізькій області було створено 8 оперативних груп, якими проведено заключний етап ліквідації злочинної групи.

На даний  момент затримано 5 осіб, які  з території Королівства Нідерландів  налагодили канал контрабанди наркотиків в Україну для збуту у створеній ними мережі. Наразі відомо, що переміщення наркотиків злочинці здійснювали за допомогою поштових перевезень та багажів як наземним, так і повітряним шляхом.

Злочинців чекає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років. На даний час  проводяться подальші  заходи з викриття  інших можливих учасників організованої групи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ