Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Нацбанк не розглядає криптовалюту як законний спосіб платежу - Пишний

Водночас регулятор визнає необхідність врегулювання ринку віртуальних активів.

Національний банк України не розглядає криптовалюту як законний спосіб платежу, проте працює над врегулювання ринку віртуальних активів.

Про це повідомив голова Нацбанку Андрій Пишний в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

«Криптовалюту ми не розглядаємо як законний засіб платежу. Гривня є єдиним законним засобом платежу в Україні. Це наша принципова позиція», - заявив Пишний.

Водночас регулятор визнає необхідність врегулювання ринку віртуальних активів. НБУ працює над створенням законодавчої бази, яка враховуватиме європейський досвід і вимоги щодо фінансового моніторингу.

Пишний також зазначив, що Нацбанк очікує більшого використання криптоактивів через нещодавно введені обмеження на P2P-перекази.

«Тому ми розуміємо, що повинні створити максимально прозорі і зрозумілі правила гри на цьому ринку... Зокрема, з нашого боку ми посилили регуляції щодо фактів безліцензійної діяльності, яка часто-густо пов'язана з функціонуванням саме ринку віртуальних активів», - зауважив він.

За його словами, НБУ також працює над поліпшенням законодавчих регуляцій та взаємодії з іншими стейкхолдерами, такими як Міністерство внутрішніх справ та Державна податкова служба.

«Я сподіваюся, що ухвалення в другому читанні і в цілому законопроєкту №11043 (щодо удосконалення функцій Національного банку України з державного регулювання ринків фінансових послуг) дасть нам можливість ще краще налаштувати наші механізми регулювання для упередження зловживань у платіжних операціях», - додав Пишний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ