Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Нацгвардійцю, який співпрацював із окупантами повідомили про підозру у держзраді

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора затримано та повідомлено про підозру у державній зраді військовослужбовцю Національної гвардії України (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це інформує пресслужба ОГП.

За даними слідства, підозрюваний під час перебування  на адміністративній посаді в Нацгвардії України в умовах воєнного стану умисно надавав  представникам російській федерації допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Він збирав з метою передачі та передавав відомості щодо діяльності підрозділів Збройних Сил України, службову інформацію, яка використовується в Нацгвардії  України і стосується питань розгортання систем зв’язку та інформаційних систем, а також роботи підрозділів зв’язку Національної гвардії  України, Збройних Сил України. Також підозрюваний надавав представникам країни-агресора інформацію щодо проведення навчальних заходів Збройних Сил України, фотозображення та координати військових частин.

Наразі до суду скерували клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного слідчого управління СБУ спільно з ГУ Департаменту захисту національної державності СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ