Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: На Мамай-горі археологи виявили скіфське поховання, яке може стати найвидатнішою знахідкою сезону
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На Мамай-горі археологи виявили скіфське поховання, яке може стати найвидатнішою знахідкою сезону

1/3
Поблизу Каховського водосховища на Мамай-горі розпочалася археологічна експедиція. Археологи виявили не пограбоване скіфське поховання. Науковці кажуть, що за інвентарем воно сміливо претендує на номінацію найвидатнішої археологічної знахідки сезону в Україні.

Минули перші два тижні роботи археологічної експедиції.

На об'єкті працюють 3 фахових археолога, 7 волонтерів, 10 першокурсників-практикантів та 15 студентів/випускників. 

"За цей час ми змогли дослідити 13 поховань доби пізнього середньовіччя, 3 скіфські культові ями, наразі вийшли на скіфській рів та катакомбу.

Але з минулого тижня справи пішли набагато краще! Завдяки фінансовій підтримці наших донорів, в експедицію приїхав бульдозер, це дозволило прискорити темпи в рази. Так, за перший день роботи з ним, ми фактично дослідили такий самий об'єм, як і за всі попередні дні!

За цей час нами досліджено курган з середньовічним похованням та не пограбованим скіфським похованням, яке за інвентарем сміливо претендує на номінацію найвидатнішої археологічної знахідки сезону в Україні! Стосовно нього ми вирішили витримати інтригу, і поділитися усіма деталями вже після завершення польової роботи. Також наразі досліджується ногайське поховання та наступне скіфське", - сказано у повідомленні.

За словами учасників експедиції, вдалося залучити на підтримку експедиції 60 тис. грн.

"На сьогоднішній день ми витратили 28 тис. (доставка бульдозера, його робота і пальне за 6 робочих днів). Решти 32 тис. має вистачити ще на 8 робочих днів (до початку серпня). Приблизно 4 тис. грн. - це орієнтовний бюджет роботи з технікою на день, і кожен з таких днів може подарувати нам усім неймовірний археологічний комплекс і знахідки! Археологи готові працювати в такому ж високому темпі аж до закінчення експедиції - середини серпня, і тільки від нас з вами залежить, яку територію вони зможуть за цей час дослідити. Для повноцінного завершення сезону нам не вистачає близько 60 тис. грн., і ми будемо вдячні кожному з вас за будь-яку підтримку!", - сказано у повідомленні.

Долучайтеся до дослідження безцінних скарбів Мамай-гори!

Основна інформація про кампанію: http://bit.ly/MG_mainpost

Результати кампанії Мамай-гора 2018: https://bit.ly/2W3SGFF

Номер картки: 5168742726823366
Установа банку: АТ КБ "ПРИВАТБАНК", Київ, Україна
МФО банку: 305299 ЄДРПОУ: 14360570
Рахунок одержувача: 29244825509100
Одержувач платежу: Телюпа Сергій Олександрович
або http://paypal.me/MamayGora

Довідка:

Мамай-гора - археологічна пам'ятка світового значення, що руйнується Каховським водосховищем. Мамай-гора - це один з найбільших в Європі могильників. Розвідані пам’ятки охоплюють вражаючий період - тут представлені пам ’ятки епохи неоліта, бронзи, раннього залізного віку, середньовіччя, іншими словами - тут таїться історія близько 8 тисяч років.

Мамай-гора поступово сповзає у Каховське водосховище. За останні 30 років обвалилося майже 400 метрів берега. Вчені кажуть, що зупинити процес руйнації Мамай-гори неможливо. Тому з 1988 року рятувальні археологічні роботи тут проводить експедиція історичного факультету Запорізького національного університету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ