Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Незаконне переправлення осіб через держкордон – викрито організовану групу

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру п’ятьом учасникам організованої групи за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, організована група, до складу якої увійшли мешканці Львівської та Волинської областей, розробили схему з переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон.

Реалізували переправлення осіб продуманим способом. Одним із учасників групи був керівник товариства, яке займається міжнародними перевезеннями. Це давало змогу вносити відомості до системи «Шлях», що призовники є нібито теж його працівниками. Таким чином, чоловікам дозволявся виїзд за межі України в якості водіїв.

В подальшому, біля пунктів пропуску військовозобов’язаних очікували співучасники, які мали право законно перетинати кордон. В їх обов’язок входило координування наступних дій своїх клієнтів. Останнім учасники ОГ надавали свої транспортні засоби, якими ті переїжджали через кордон.

Після чого фігуранти вслід за ними також виїжджали за кордон на автомобілях призовників, на яких вони приїздили до місця зустрічі.

Успішно переправившись за межі України ті знову зустрічалися вже на території іншої країни. Там вони обмінювалися транспортними засобами: підозрювані поверталися додому, а їх клієнти вже на власних авто, відповідно, продовжували запланований маршрут іншою країною.

В результаті таких дій 14 осіб незаконно перетнуло кордон України за такою схемою.

За результатами проведених обшуків в учасників схеми вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, документи.

На їх транспортні засоби, нерухоме майно та грошові кошти накладено арешт.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Державної прикордонної служби України та Управління міграційної поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ