Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Нідерланди інвестують €400 млн у розробку дронів для України

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс під час візиту до Харкова та Києва оголосив про новий етап підтримки України, в рамках якого буде виділено 400 мільйонів євро на розробку дронів.

План передбачає спільну роботу Нідерландів та України над створенням та прискореним виробництвом сучасних безпілотників для розвідки, оборони та атак, повідомляє Міністерство оборони Нідерландів.

«Раніше Нідерланди відігравали піонерську роль у постачанні F-16 і систем Patriot, тепер ми продовжуємо це з передовими безпілотниками, інвестувавши 400 мільйонів євро в план дій щодо безпілотників. Це стосується всіх видів передових безпілотників, які можна використовувати для розвідки, захисту та нападу. Особливо в повітрі, а також на землі та на морі», – сказав Брекельманс.

Процес розробки охопить усі середовища бойових дій: повітря, сушу та море, а майже половина виробничих потужностей розташовуватиметься в Нідерландах.

«Ми прагнемо якнайшвидшого тестування та масштабування успішних прототипів, адже на швидко мінливому полі бою дрони можуть грати вирішальне значення», — зазначив Рубен Брекельманс.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ