Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Німеччина надала Україні ще 24,5 млн євро на зміцнення енергосистеми

Компанія "Укренерго" додатково отримає 24,5 мільйони євро від уряду Німеччини на зміцнення української енергосистеми.
НЕК "Енергоатом"

Про це повідомив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Уряд Німеччини через банк KfW виділив 24 млн євро гранту, а також ще 0,5 млн євро для посилення стійкості української енергосистеми", — йдеться у дописі Кудрицького.

За його словами, сьогодні з новопризначеним керівником Офісу німецького державного банку розвитку KfW в Україні Лоренцом Гесснером та послом Німеччини в Україні Мартіном Єгером вони обговорювали, що ці кошти будуть спрямовані на посилення наших технічних зв’язків з енергосистемою континентальної Європи, відновлення високовольтних об’єктів в західному регіоні та побудову їхнього захисту. Підписання всіх необхідних угод очікується у найближчі тижні.

Кудрицький також зауважив, що завдяки співпраці з KfW, "Укренерго" вже залучило понад 220 млн євро від німецького уряду для відновлення підстанцій та підтримки ліквідності.

"Німецькі оператори системи передачі Amprion, TenneT, TrasnetBW та 50 Herz надали більше сотні одиниць обладнання, необхідного для ремонту магістральних електромереж та підстанцій "Укренерго". Ми вдячні нашим німецьким колегам за постійну підтримку української енергосистеми та нашої компанії", — написав Кудрицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ