Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Німеччина, Польща та Чехія закликали ЄС профінансувати розміщення українських біженців

Німеччина, Польща та Чехія написали спільного листа президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, де попросили надавати більше фінансової допомоги, щоб покрити витрати на прийом українських біженців.

Про це повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц на саміті ЄС у Брюсселі, пише Politico.

Політик наголосив, що ці три країни прийняли найбільше українських біженців.

«Ось чому разом з моїми колегами я вважаю, що зараз настав час ухвалити рішення […], що Європа надає цим країнам спеціальну фінансову підтримку для фінансування соціальної допомоги [для біженців], професійного навчання, мовних курсів та всіх інших речей, які відіграють важливу роль», — заявив Шольц. 

Журналісти Bloomberg ознайомилися з листом до Єврокомісії, де зазначено, що можливості трьох країн «напружені». Наголошується, що понад 50% українських біженців, які потрапили до ЄС, проживають саме у Німеччині, Польщі та Чехії.

У листі політики заявили, що ця ситуація несумісна зі спільною метою розподілу біженців з України та наслідками для національних бюджетів.

«Тим державам-членам, які особливо постраждали, необхідна додаткова і — щодо фактичних витрат — значна фінансова підтримка з наявних фондів поточної багаторічної фінансової програми на 2021-2027 роки, щоб адекватно відобразити витрати на прийом, житло та забезпечення біженців з України», – зазначили лідери.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ