Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Nova Sinfonietta ArtConnect" на сцені Львівської Національної філармонії

23 лютого, на сцені Львівської Національної філармонії, відбудеться унікальна мистецька подія. Вперше на одній сцені виступить одразу два камерних оркестри: один з найвідоміших львівських колективів «Віртуози Львова» та молодий амбітний оркестр з Харкова «Nova Sinfonietta».

Мистецький проект під символічною назвою «Nova Sinfonietta ArtConnect» занурить поціновувачів класики у музику романтизму: повну іронії і жартів Увертюру до оперети Й. Штрауса «Летюча миша», ніжну та світлу «Серенаду для струнних» А. Дворжака, а наостанок, таким собі спеціальним музичним десертом, стане неперевершений Концерт для скрипки і фортепіано з оркестром Ф. Мендельсона.

Творча синергія талановитих музичних колективів доповниться виступами двох провідних солістів Національної концертної агенції «UKR Artists». Перший з них – відомий львівський скрипаль Марко Комонько, концертмейстер Симфонічного оркестру Львівської Національної філармонії та постійний учасник наймасштабніших українських та міжнародних музичних проектів. Талановитий скрипаль - випускник Кельнської Вищої школи музики, виступав з концертами в Південній Америці, Кореї, Японії та майже всіх європейських країнах.

Другий соліст - американський піаніст та диригент українського походження Станіслав Христенко, володар престижного звання артиста Steinway, що виступав з концертами в 20-ти країнах на 4-х континентах, та продовжує інтенсивно розширювати свою гастрольну географію. Музикант є лауреатом більше 30-ти Міжнародних конкурсів піаністів та артистом-резидентом Вашингтонської консерваторії, а також – артистичним директором міжнародного музичного фестивалю «KharkivMusicFest», художнім керівником Камерного оркестру «Nova Sinfonietta». Станіслав Христенко, власне, і виступив автором ідеї проекту «Nova Sinfonietta ArtConnect» – серії концертів харківського камерного оркестру «Nova Sinfonietta», в рамках якої музиканти оркестру виступають спільно з іншими музичними колективами України.

Метою проекту є налагодження та підтримка культурних зв’язків між містами України, а також – творчий обмін між найкращими музичними колективами України. Перший концерт циклу відбувся, символічно, 1 жовтня 2018 року – в Міжнародний день музики, тоді Камерний оркестр «Nova Sinfonietta» виступив спільно з Національним камерним ансамблем «Київські солісти». Під час другого концерту серії, який відбувся вже в грудні 2018 року, музичний колектив «Nova Sinfonietta» виступив спільно з Камерним оркестром Одеської філармонії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ