Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Нові санкції проти росії: що включатиме одинадцятий пакет

Євросоюз готує нові санкції проти Росії. І насамперед у центрі уваги 11-го пакета щодо РФ — боротьба з обходом санкцій.
Фото: Reuters

Про це на пресконференції заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, пише Суспільне.

"Одинадцятий санкційний пакет проти РФ готується. Він буде обговорюватися в Японії під час зустрічі послів "Великої сімки" (G7). Як пропозицію в цьому пакеті перш за все ми маємо заборону на обхід санкцій", — сказала фон дер Ляєн.

За її словами в деяких третіх країнах за останній місяць спостерігається величезний сплеск торгівлі європейськими товарами.

"Ми бачимо, що в деяких третіх країнах спостерігається величезний сплеск торгівлі європейськими товарами за останній місяць. І тут ми бачимо розбіжність між тим, що постачається з ЄС, проходить через Росію, а потім потрапляє в третю країну. І тому ми як стримувальний фактор обговорюємо питання, чи має бути заборона транзиту. У механізмі є кілька пунктів спостереження, щоб переконатися, що він виправданий", — сказала президентка Єврокомісії.

Вона додала, що санкційний пакет включатиме розширення заборони на фізичний транзит товарів через Росію.

"Крім того, є, звичайно, розширення заборони на фізичний транзит через Росію. Зараз вона діє на товари подвійного призначення та зброю. А тепер буде діяти також на передові технології, авіаційні компоненти та паливо для літаків. Є ще один елемент. Це також стосується третіх країн, які купують безпосередньо в ЄС, а потім потенційно доставляють товари першої необхідності до Росії", — сказала Урсула фон дер Ляєн.

Вона зазначила, що з приводу цього є дискусія між країнами членами ЄС.

"Тут також є дискусія, і це в основному попередження про те, що ми серйозно ставимося до наших санкцій. Що ми можемо заборонити продаж цих товарів до певної третьої країни, якщо є чіткі докази того, що вона обходить санкції й постачає такі товари до Росії", — наголосила президентка Єврокомісії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ