Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Нищук розповів, як може змінитися в Києві Арка дружби народів

Міністр культури Євген Нищук заявив, що Арці дружби народів потрібно надати нове візуальне осмислення. Про це він заявив в інтерв'ю Укрінформу.

"Щодо арки, то, дійсно, це великий об'єкт. Але ми не збираємося її руйнувати, тому що вона вже стала одним із символів міста. Біля неї постійно гуляють люди, там влаштовують концерти. Є хороша ідея художника Олександра Ройтбурда - надати арці нового візуального осмислення, щоб привнести інший сенс. І тоді вона нікому не буде заважати ", - зазначив Нищук.

За його словами, пам'ятник дружбі, що під аркою, зараз під питанням. "Очевидно, йому місце в музеї тоталітарних скульптур. Але і це повинно вирішуватися після обговорення громадськістю та експертами. Підкреслюю: спочатку має бути громадське обговорення, і тільки потім прийнято рішення", - пояснив Нищук.

Він додав, що про знесення пам'ятника Батьківщини-матері ніхто не говорить. "Там потрібно тільки радянський герб зняти, можливо, замінити його тризубом", - сказав Нищук.

У Міністерстві культури спростовували плани щодо знесення Арки дружби народів у Києві.

9 квітня 2015 року парламент України 254 голосами заборонив використання символіки комуністичного і нацистського тоталітарних режимів.

Ліга.нет

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ