Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Обстановка на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Обстановка в районі антитерористичної операції залишається напруженою. Про це повідомила Держприкордонслужба України.

Протягом доби обстрілів прикордонних підрозділів з боку незаконних збройних формувань не було.

Вчора прикордонні наряди продовжували фіксувати польоти безпілотних літальних апаратів в районі проведення АТО та на адміністративній межі з АР Крим. Зокрема, російські найманці застосовували БПЛА та здійснювали повітряну розвідку в районі н.п. Березове та Ніконоровка. Ще 2 безпілотники зафіксовані на напрямку Мису Кутара та станції Сиваш. По даним випадкам поінформовано підрозділи ЗС України. Крім того, співробітники прикордонного відомства в межах Херсонської області виявили політ російського вертольоту Мі-8 вздовж адміністративної межі над територією тимчасово окупованого Криму.

На Донеччині прикордонники затримали члена незаконних збройних формувань. Ним виявився 24-річний чоловік. У ході встановлення обставин з'ясувалося, що протягом тривалого часу він брав безпосередню участь в збройному конфлікті на території Новоазовського району. Крім того, громадянин визнав свою участь у незаконних збройних формуваннях та повідомив, що входив до складу Семенівського батальйону окремого мотострілкового полку. Для проведення слідчих дій затриманого передали співробітникам Національної поліції у Донецькій області.

За добу прикордонними нарядами та зведеними мобільними групами затримано 5 транспортних засобів, якими здійснювалось перевезення товарів на неконтрольовану територію. Вартість вантажів сягає більше 160 тисяч гривень.

Зокрема, прикордонним нарядом Луганського загону в районі н.п. Трьохізбенка затримано автомобіль, в якому перевозили 22 мобільні телефони вартістю 70 тисяч гривень. Він слідував без належних документів в об’їзд контрольних пунктів. Ще 2 транспортні засоби прикордонники спинили на контрольному посту «Майорськ». Вони були завантажені товарами народного споживання, м’ясом та грибами на 45 тисяч гривень. Крім того, в районі н.п. Новотроїцьке зведеною мобільною групою затримано 2 автомобіля з кавою та кондитерськими виробами на суму 50 тисяч гривень. Всі транспортні засоби передані представникам ДФС для прийняття правового рішення.

Через контрольний пункт «Георгіївка» до Мар’їнки прослідували вантажні автомобілі з гуманітарними вантажами від Міжнародного Комітету Червоного Хреста та благодійної організації «Людина в біді». 3 автівки везли 7 тонн різних вантажів.

Також 4 вантажні автомобілі з гуманітарним вантажем від благодійної організації «Людина в біді» прослідували через контрольний пункт «Зайцеве». До неконтрольованої території вони перевозили майже 30 тонн засобів гігієни для дорослих та дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ