Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Обстріли території України. Ситуація за добу

російські найманці продовжують обстрілювати Україну. За минулу добу ворог обстрілював Чернігівську, Сумську, Харківську, Дніпропетровську, Херсонську, Миколаївську, Запорізьку, Донецьку та Луганську області. Також вчора росіяни завдали масованого ракетного удару по Києву, Дніпру, Кривому Рогу, Словʼянську, Краматорську. Також росіяни завдали удару по Покровську.

Чернігівська область

Семенівська громада:

Архипівка – 2 вибухи, ймовірно міномет 120 мм.

Тимоновичі – 5 вибухів, ймовірно міномет 120 мм.

Леонівка – 2 вибухи, ймовірно міномет 120 мм.

Сумська область

Сумський район:

Рясне – 7 вибухів, ймовірно ствольна артилерія 152 мм; 4 вибухи, ймовірно ствольна артилерія 122 мм.

Басівка – 3 вибухи, ймовірно ствольна артилерія 122 мм.

Павлівка – 5 обстрілів: 10 вибухів, ймовірно скид ВОГ з БПЛа.

Юнаківка – 3 вибухи, ймовірно ствольна артилерія 122 мм.

Волфине – 3 вибухи, ймовірно міномет 82 мм.

Атинське – 2 вибухи, ймовірно скид ВОГ з БПЛа.

Шпиль – 3 вибухи, ймовірно міномет 82 мм.

Ворожба – 2 вибухи, ймовірно ФПВ. В результаті обстрілу отримала поранення 1 цивільна особа, пошкоджено об’єкт цивільної інфраструктури, приватний будинок.

Степок – 2 вибухи, ймовірно міномет 120 мм.

Іскрисківщина – 5 вибухів, ймовірно міномет 82 мм.

Петрушівка – 2 вибухи, ймовірно скид ВОГ з БПЛа.

Охтирський район:

Вільне – 3 вибухи, ймовірно ствольна артилерія 152 мм. В результаті обстрілу пошкоджено приміщення комунального закладу.

Пожня – 7 вибухів, ймовірно ствольна артилерія 152 мм.

Велика Писарівка – 2 обстріли: 7 вибухів, ймовірно ствольна артилерія 152 мм.

Попівка – 2 обстріли: 12 вибухів, ймовірно міномет 120 мм.

Стрілецька Пушкарка – 3 вибухи, ймовірно ствольна артилерія 122 мм; 5 вибухів, ймовірно міномет 120 мм.

Конотопський район:

Бунякине – 1 вибух, ймовірно ФПВ-дрон.

Шосткинський район:

Чуйківка – 1 вибух, ймовірно міномет 82 мм.

Ромашкове – 2 обстріли: 3 вибухи, ймовірно міномет 120 мм.

Фотовиж – 1 вибух, ймовірно міномет 82 мм; 4 вибухи, ймовірно міномет 120 мм.

Баранівка – 3 вибухи, ймовірно міномет 120 мм.

Бачівськ – 10 вибухів, ймовірно міномет 120 мм.

Сорокине – 2 вибухи, ймовірно міномет 120 мм.

Заріччя – 8 вибухів, ймовірно ствольна артилерія 122 мм. В результаті обстрілу пошкоджено будівлю фермерського господарства.

Харківська область

Близько 08:00 Харківський район, Липецька ТГ, поряд з с. Липці. Внаслідок обстрілу з БПЛА постраждав чоловік.

11:45 Богодухівський район, Золочівська ТГ, с. Одноробівка. Внаслідок артобстрілу пошкоджено двоповерховий багатоквартирний житловий будинок, приватні господарчі споруди та енергомережі.

13:04 Куп'янський район, Курилівська ТГ, за межами с. Курилівка. Внаслідок обстрілу горіла пшениця 12 га.

17:50 Ізюмський район, Борівська ТГ, за межами с. Борова. Внаслідок обстрілу горіла трава 5000 м2.

Дніпропетровська область

рашисти здійснили масовану ворожу атаку з повітря на Дніпропетровську область. У Дніпрі пошкоджень зазнали багатоповерхівка, підприємство. Понівечене СТО. Є поранені.

Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
1/3

У Кривому Розі також руйнування на підприємстві та пожежа. Попередньо, 10 загиблих і понад 30 постраждалих. Горіло і в Криворізькому районі.

Загалом через вчорашню атаку на Дніпропетровщині 11 загиблих. 68 постраждалих. Серед них – троє 14-річних підлітків: двоє дівчат і хлопець. Це мешканці обласного центру, Кривого Рогу. А ще – Криворізького району. Там також пошкоджені 28 приватних будинків.

Не припинявся вчора й терор Нікопольщини – артилерією та дронами-камікадзе. Гучно було в райцентрі, Покровській та Мирівській громадах. Постраждав 65-річний чоловік. Він лікуватиметься амбулаторно.

Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
1/5

Пошкоджені 5 приватних будинків й багатоповерхівка. Понівечене приватне підприємство. Зачепило лінію електропередач. Зайнялися будівля, що не експлуатується, та суха трава. Пожежу загасили.

Вночі оборонці неба знищили в області 2 ворожі ракети.

Ввечері агресор продовжував бити по Нікопольщині. Цілив по району і з самого ранку. Атакував дронами-камікадзе і важкою артилерією. Під ударом були Нікополь, Покровська та Мирівська громади.

Постраждала 79-річна жінка. Лікуватиметься амбулаторно.

Пошкоджена інфраструктура. А ще – п'ятиповерхівка, приватний будинок й 2 авто.

Херсонська область

Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Антонівка, Комишани, Садове, Станіслав, Кізомис, Білозерка, Чорнобаївка, Новодмитрівка, Придніпровське, Понятівка, Берислав, Ольгівка, Хрещенівка, Золота Балка, Нововоронцовка, Львове, Тягинка, Томарине та місто Херсон.

російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено 2  багатоповерхівки та 27 приватних будинків. Зафіксовано влучання в медичну установу та навчальний заклад, пошкоджені господарські споруди та гаражне приміщення.

Жертв та постраждалих серед цивільного населення немає.

Також російська армія атакувала з безпілотника двох людей у Херсоні, які перебували поблизу річки.

Внаслідок скидання вибухівки з дрона постраждали чоловіки, 49 та 58 років. В них – вибухові травми, а також поранення ніг та живота. Потерпілих шпиталізували до лікарні для надання меддопомоги.

Миколаївська область

Первомайський район:

Зранку, 8 липня, о 10:10 район зазнав ракетної атаки. Під час роботи сил протиповітряної оборони знищено чотири крилаті ракети, уламки яких впали на відкритій місцевості за межами населених пунктів та спричинили декілька займань сухої трави. Пожежі було оперативно ліквідовано вогнеборцями. Постраждалих немає.

Вознесенський район:

Удень, 8 липня, близько 14:25, у районі, внаслідок влучання ворожої балістичної ракети на території фермерського господарства виникла пожежа сухої трави, яка згодом перекинулась на житлові будинки. Займання було оперативно ліквідовано вогнеборцями. Серед постраждалих – 45-річна жінка та 5-річна дитина. Наразі їх стан стабільний, середньої тяжкості.

Миколаївський район:

Удень, 8 липня, о 15:00 ворог атакував дроном-камікадзе типу FPV Куцурубську громаду. Цього ж дня, о 23:18, а також зранку, 9 липня, о 04:05 по громаді фіксувалися артилерійські обстріли. Постраждалих немає.

Баштанський район:

Увечері, 8 липня, о 16:20, внаслідок падіння уламків збитого ворожого розвідувального БпЛА у районі виникла пожежа сухої трави, яка була оперативно ліквідована. Постраждалих немає.

Також вночі, 9 липня, о 00:13, внаслідок ворожого обстрілу району балістичною ракетою пошкоджено робоче спорядження сільськогосподарського підприємства та два приватних автомобілі. Уламкові поранення отримали працівники підприємства – чоловіки 27 та 38 років. Їх госпіталізували, стан – середньої тяжкості.

Запорізька область

Впродовж доби окупанти 341 раз ударили по 11 населених пунктах Запорізької області. Трьох чоловіків поранено внаслідок російських атак по Василівському та Запорізькому районах.

Фото: Запорізька ОВА
Фото: Запорізька ОВА
1/1

Ворог здійснив 2 ракетні атаки по Вільнянську.

Війська рф завдали 3 авіаційні удари по Малинівці та Роботиному.

127 БпЛА різної модифікації атакували Гуляйполе, Оріхів, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Новоандріївку.

9 обстрілів РСЗВ накрили Роботине та Малу Токмачку.

200 артобстрілів завдано по території Гуляйполя, Малої Токмачки, Новоандріївки, Роботиного, Левадного, Малинівки, Нововасилівського, Степногірська та Приморського.

Надійшло 10 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

Донецька область

Покровський район. У Курахівській громаді пошкоджені 2 адмінбудівлі в Успенівці, підприємство і адмінбудівля в Костянтинопільському, 3 будинки в Острівському. У Новоекономічному Гродівської громади поранено 3 людини, пошкоджено 20 об'єктів, у Миролюбівці пошкоджено 24 об'єкти. У Новогродівській громаді 1 людина поранена, пошкоджено 10 будинків. У Покровську 3 людини загинули і 3 поранені, пошкоджено підприємство.

Фото Донецька ОВА
Фото Донецька ОВА
Фото Донецька ОВА
Фото Донецька ОВА
Фото Донецька ОВА
Фото Донецька ОВА
Фото Донецька ОВА
Фото Донецька ОВА
Фото Донецька ОВА
Фото Донецька ОВА
Фото Донецька ОВА
Фото Донецька ОВА
1/6

Краматорський район. У Ямполі Лиманської громади зруйновано будинок. У Краматорську обстріляна промзона. У Костянтинівці пошкоджено будинок і господарчу споруду. В Іллінівській ТГ пошкоджено 5 об'єктів у Клебан-Бику, 1 будинок у Водяному Другому.

Бахмутський район. У Торецьку 1 людина загинула і 1 будинок пошкоджено; у Щербинівці 1 людина поранена і 1 будинок пошкоджено. У Часовоярській ТГ 1 людина поранена, пошкоджені 8 приватних будинків, багатоповерхівка, 2 господарчі будівлі і 1 промислова. У Сіверську зруйновано 2 будинки.

Луганська область

Загарбники б’ють по селах, знаючи, що там залишаються цивільні. Руйнують житлову забудову у Невському, яке було обстріляне зі ствольної артилерії. По Макіївці росіяни теж поцілили з артилерії, тричі вдарили з реактивних систем залпового вогню. Активно у цій місцевості окупанти застосовували безпілотники.

Минулої доби бої точилися поблизу Стельмахівки, Греківки, Невського і Макіївки.

Київ

Внаслідок ракетного удару по Києву зафіксовано пошкодження в 7 районах міста – у Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Святошинському, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському.

Шевченківський район

Руйнування  двох поверхів корпусу лікарні Охматдит площею приблизно 400 м.кв. Пошкоджені кілька інших корпусів. Тривають роботи по розбору завалів та пошуку людей.

Фото з Telegram-каналу Володимира Зеленського
Фото з Telegram-каналу Володимира Зеленського
Фото з Telegram-каналу Володимира Зеленського
Фото з Telegram-каналу Володимира Зеленського
Фото з Telegram-каналу Володимира Зеленського
Фото з Telegram-каналу Володимира Зеленського
Фото з Telegram-каналу Володимира Зеленського
Фото з Telegram-каналу Володимира Зеленського
Фото з Telegram-каналу Володимира Зеленського
Фото з Telegram-каналу Володимира Зеленського
Фото з Fb-сторінки Володимира Зеленського
Фото з Fb-сторінки Володимира Зеленського
Фото з Fb-сторінки Володимира Зеленського
Фото з Fb-сторінки Володимира Зеленського
Фото: ДСНС України
Фото: ДСНС України
Фото: ДСНС України
Фото: ДСНС України
Фото: ДСНС України
Фото: ДСНС України
1/10

В іншій локації району в багатоповерховому житловому будинку зруйнований повністю один під’їзд, решта – пошкоджено. Загинуло 7 осіб (з них 3 дітей), 18 постраждало, 7 осіб врятовано. Тривають роботи по розбору завалів та пошуку людей.

Пошкоджено промисловий об’єкт. Загинуло 2 особи  та 3 постраждало тривають роботи по розбору завалів.

Солом’янський район

Пошкоджено бізнес-центр «Доміно», руйнація на двох поверхах, загальною площею 1500 м.кв, виникла пожежа, яку було ліквідовано. Загинуло 7 осіб та 9 постраждало, Роботи завершено.

Голосіївський район

Часткове руйнування 5-поверхового житлового будинку, виникло 2 осередка пожежі по 10 м.кв., пошкоджена покрівля. Постраждало 22 особи.

Поруч пошкоджено дошкільний навчальний заклад.

За цією ж локацією  постраждали гаражі, відбулося загорання 10 авто.

Дніпровський район

Часткова руйнація 4-поверхової будівлі медичного центру. Загинуло 9 осіб та 5 постраждало.

Фото: ДСНС Київщини
Фото: ДСНС Київщини
1/1

Роботи завершено.

Дарницький район.

Пошкоджено приватний будинок. Постраждала 1 особа.

Деснянський район.

Пожежа в  двоповерховому приватному будинку, її ліквідовано.

Святошинський район.

Загорання в промисловій будівлі Пожежу ліквідовано на площі 40 м.кв.

Пошкоджено приватні будинки та будівля Фахового економічного коледжу. Постраждало 5 осіб.

Рятувальна операція після вчорашньої російської ракетної атаки триває.

Станом на цей час відомо про 38 загиблих, серед них четверо дітей.

190 людей отримали поранення. Усім надається допомога. У лікарнях Києва перебувають 64 людини, 28 госпіталізовано.

З «Охматдиту» всі пацієнти переведені в інші медичні заклади.

В частині місць влучання ракет аварійно-рятувальні роботи не припинялися всю ніч. Залучено майже 400 рятувальників. Дякую всім, хто рятує та дбає про наших людей, усім, хто залучений, усім, хто допомагає.

За інформацією обласних військових адміністрацій

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ