Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Обстрілював українські позиції: СБУ затримала бойовика НЗФ

Як інформують 14 серпня у прес-центрі ООС, контррозвідники Служби безпеки України у районі проведення операції Об’єднаних Сил виявили та затримали бойовика незаконних збройних формувань, який брав участь в обстрілах позицій українських військових підрозділів.
Фото СБУ

Оперативники спецслужби встановили, що він чинив збройний опір силам антитерористичної операції, перебуваючи на посаді стрілка так званої ʺКозачої Національної Гвардії Всевеликого війська Донського Перевальського гарнізонуʺ та ʺ4 бригади 2 армійського корпусу народної міліції ЛНРʺ.

За даними слідства, зловмисник приєднався до незаконних збройних формувань під час відбування покарання в одній з виправних установ регіону за вчинення тяжкого злочину. За це був звільнений з колонії.

Згодом бойовик переховувався на підконтрольній українській владі території, де оселився неподалік місць дислокації підрозділів ЗСУ на лінії розмежування.

Наразі слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях) Кримінального кодексу України. Судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове слідство.

Заходи із викриття і затримання зловмисника проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у зоні проведення ООС двоє військових підірвались на вибуховому пристрої, один - не вижив.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ