Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ОБСЄ: Російські окупанти стягують "Гради" та "Гаубиці" в район Луганська

Важке озброєння зафіксували біля Хрустального та Мирного

Спостерігачі Спеціальної місії ОБСЄ заявляють, що зафіксували реактивні системи залпового вогню "Град" та самохідні гаубиці на окупованому Росією Донбасі. Про це йдеться у звіті місії за 17 жовтня, опублікованому на сайті ОБСЄ, передає 5 канал.

"У непідконтрольному урядові районі спостерігачі бачили 10 нерухомих реактивних систем залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 "Град", 122 мм) поблизу населеного пункту Хрустальний (колишній Красний Луч, 56 км на південний захід від Луганська), розміщених там із порушенням ліній відведення", – сказано у звіті.

"17 жовтня, за відповідними лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння в непідконтрольному урядові районі члени патруля СММ зафіксували 8 самохідних гаубиць (2С1), що стояли у бойовому положенні на полігоні поблизу населеного пункту Мирне (28 км на південний захід від Луганська)", – заявили спостерігачі.

У звіті СММ ОБСЄ також йдеться про те, що спостерігачі ще раз відвідали постійне місце зберігання (відведеного) важкого озброєння у непідконтрольному урядові районі Луганської області та "відзначили, що там і далі бракує 4 реактивних систем залпового вогню (БМ-21), 3 самохідних гаубиць (2С1) і 6 буксируваних гаубиць (п'яти Д-30 та однієї 2А65 "Мста-Б", 152 мм)".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ