Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ОБСЄ зафіксувала на Донбасі російську техніку із захистом від "ядерного раю"

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ вчергове зафіксувала на сході України новітню військову техніку Збройних сил Росії.

Інженерна машина розгородження ІМР-3 має захист на випадок ядерного удару і використовується при наступі, передає Укрінформ.

Інженерну машину розгородження (ІМР-3) і 14 БМП-1 безпілотний літальний апарат Місії виявив поблизу тимчасово окупованого селища Круглик на Луганщині минулого тижня.

У 2017 році російська пропаганда, зокрема ТРК "Звезда", називала ІМР-3 "російським термінатором", якому нібито немає рівних при наступі, а екіпаж машини захищений навіть на випадок техногенної катастрофи.

ІМР-3 створена на базі танка Т-90 і призначена для забезпечення просування військ і виконання інженерних робіт в зонах з високими рівнями радіоактивного зараження місцевості.

Машину оснащено ножовим колійним мінним тралом з електромагнітною приставкою, що дозволяє їй долати поля з протигусеничними чи протидонними мінами, й апаратурою для постановки димової завіси. Екіпаж, вузли та агрегати захищає система, яка шестикратно ослаблює проникаючу радіацію ядерного вибуху і 120-кратно – гамма-випромінення радіоактивно зараженої місцевості.

Також машина має можливість самоокопування за 12-30 хвилин. Система життєзабезпечення екіпажу дозволяє йому виконувати бойові завдання, не виходячи з машини впродовж трьох діб.

Машина має на озброєнні встановлену на башті дистанційно керовану зенітно-кулеметну установку калібру 12,7 мм, яка може вражати повітряні й легкоброньовані цілі та живу силу противника.

ІМР-3 надійшла на озброєння російської армії у 1999 році, її виробництвом займається ВАТ "НПК "Уралвагонзавод" у Нижньому Тагілі. На озброєнні Збройних сил України ця техніка ніколи не перебувала.

"Це чергова ознака постачання озброєння та військової техніки Російської Федерації в зону бойових дій в Донбасі. Загалом в Донбасі зафіксовано вже більше 50 типів озброєння та техніки РФ, яка не могла стати трофейною і є прямим доказом участі РФ у війні проти України", - наголошують волонтери.

Спостерігачі ОБСЄ, волонтери й українські правоохоронні органи неодноразово фіксували на тимчасово окупованих територіях Донбасу новітню військову техніку Росії. Виявлена техніка ніколи не перебувала на озброєнні української армії і стати трофеєм бойовиків не могла.

Нагадаємо, генпрокуратура повідомила про підозру особам, які готували дітей до бойових дій на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ