Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Одеситка виманила у 88-річної львів’янки 160 тисяч гривень

Поліцейські затримали зловмисницю, яка у шахрайський спосіб видурила у 88-річної львів’янки значну суму коштів. Про це повідомили у Поліції Львівської області.
Фото: Поліція Львівської області

Як встановили правоохоронці, пенсіонерка віддала підозрюваній майже 160 тисяч гривень у різних валютах, нібито для проведення термінової операції її правнучці, яка, за словами зловмисниці, отримала травми внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

23 вересня невідома жінка зателефонувала до потерпілої, представилась знайомою її правнучки та повідомила, що та потрапила у дорожньо-транспортну пригоду, отримала травми і для проведення їй термінової операції необхідні гроші.

Пенсіонерка повірила у цю вигадану історію і надалі передала зловмисниці, яка приїхала до неї додому, грошові кошти: 3250 доларів, 400 євро та 7 тисяч гривень. Проте, невдовзі жінка з’ясувала, що в аварію її правнучка не потрапляла, а насправді вона стала жертвою шахрая.

Як надалі встановили поліцейські, зловмисниця, отримавши гроші, одразу вирушила до Одеси.

До розкриття злочину були залучені оперативники кримінальної поліції та слідчі Львівського районного управління поліції №2, оперативники Управління карного розшуку та співробітники Управління кримінального аналізу поліції Львівщини, а також оперативники карного розшуку поліції Одеської області.

Правоохоронці встановили, що до скоєння злочину причетна 35-річна мешканка Одещини, та затримали її в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в Одесі. Частину одержаних у шахрайський спосіб коштів правоохоронці у зловмисниці вилучили, іншу частину вона встигла переказати на картку своєї знайомої.

Слідчі за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури, повідомили затриманій про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до п’яти років.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ