Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Офіс генпрокурора: розслідування у справі одеського воєнкома завершено

Ексквоєнком перебуває під вартою
фото Офіфс генпрокурора

Правоохоронці завершили розслідування щодо незаконного збагачення колишнього одеського воєнкома на 150 млн грн..

Про це повідомляє в телеграмі Офіс генпрокурора.

За спільного процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованих прокуратур у сфері оборони Офісу Генпрокурора та Південного регіону завершено досудове розслідування стосовно екскерівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки за фактами незаконного збагачення (ст. 368-5 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, ексвоєнком за час перебування на посаді набув активів на майже 150 млн грн, не маючи таких доходів.

Встановлено, що після повномасштабного вторгнення за його дорученням члени родини придбали в Іспанії об’єкти нерухомості та автомобілі преміум класу. При цьому офіційний спільний дохід родини не покривав цих витрат.

Наразі за дорученням прокурора слідчий ДБР повідомив стороні захисту про завершення досудового розслідування та надав доступ до матеріалів для ознайомлення.

Ексквоєнком перебуває під вартою.

Матеріали за фактом нез’явлення екскерівника Одеського ОТЦК та СП на службу та ухилення від військової служби виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває (ч. 5 ст. 407, ч. 4 ст. 409 КК України).

У грудні 2023 року на підставі запиту Офісу Генпрокурора про міжнародну правову допомогу накладено арешт на майно одеського воєнкома в Іспанії: це вілла та офісне приміщення. Також суд наклав арешт на 9 земельних ділянок, два будинки, одне домоволодіння, дві квартири та 1/3 квартири, 6 елітних автомобілів.

Як повідомлялося, у жовтні 2023 року повідомлено про підозру начальнику Рівненського обласного ТЦК за фактом незаконного збагачення на понад 46,5 млн грн. За клопотанням прокуратури суд передав в управління АРМА належне йому майно – дві земельні ділянки, сім котеджних будинків, вантажний автомобіль, тягач та напівпричіп загальною вартістю понад 50 млн гривень. Наразі обвинувальний акт вже скеровано до суду.

Крім того, у вересні 2023 року у незаконному збагаченні на понад 8,8 млн грн повідомлено про підозру начальнику Дніпропетровського обласного ТЦК. В межах кримінального провадження за клопотанням прокуратури суд заарештував його майно – дві квартири, частину торговельного комплексу та 3 елітних автомобілів загальною вартістю 7,5 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ