Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Офіційно: Леонід Кучук - головний тренер винниківського "Руху"

Винниківський "Рух" представив нового головного тренера футбольної команди. Ним став відомий білоруський фахівець Леонід Кучук.
До тренерського штабу Леоніда Кучука також увійшли помічник головного тренера Іван Федик, тренер із фізичної підготовки Віталій Мілютін і тренер воротарів Євген Іванов. Окрім того, команда тренерів «Руху» незабаром поповниться кимось із власних вихованців. Паралельно триває і формування тренерського штабу команди «Руху» U-19, куди ввійдуть фахівці, які вже впродовж тривалого часу працюють у колективі.
Леонід Кучук народився 27-го серпня 1959-го року в Мінську. Розпочинав ігрову кар'єру на позиції нападника у вищоліговому «Динамо» (Мінськ). Потім грав на позиції захисника, більшість кар'єри (1980 – 1988) провів у команді другої ліги СРСР «Гомсільмаш» (Гомель). Також виступав за «КІМ» (Вітебськ), ФК «Молодечно», «Атаку-Ауру», завершив кар'єру у клубі «Динамо-93» (Мінськ).
Як тренер, Леонід Кучук гучно заявив про себе у молдовському «Шеріфі», де став найуспішнішим головним наставником в історії клубу – 6 разів вигравав із командою чемпіонат країни, у сезоні-2009/2010 вивів «Шеріф» до групового раунду Ліги Європи.
Згодом після нетривалого періоду в «Салюті» з Бєлгорода в нього розпочався український період тренерської кар’єрі. І він знову увінчався єврокубковим успіхом. У сезоні-2011/2012 разом із київським «Арсеналом» посів 5-те місце в чемпіонаті України, повторивши найкраще досягнення клубу і вперше в історії вивівши «канонірів» у єврокубки. Та згодом (на початку 2013-го року) через фінансові проблеми білоруський спеціаліст покинув посаду головного тренера «Арсенала».
Під час російського етапу кар’єри Леонід Кучук очолював «Кубань» (Краснодар) і «Локомотив» (Москва) – команди під його керівництвом перебували у лідерській групі чемпіонату Росії. А 15-го січня 2017-го року він офіційно став головним тренером української «Сталь» (Кам'янське). Пропрацював з командою до завершення сезону-2016/2017. 9-го червня 2017-го року очолив російський «Ростов», в якому працював до кінця року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ