Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Оголосили склад Збірної України з футболу на матчі в листопаді

В. о. головного тренера Збірної України з футболу Олександр Петраков оголосив список гравців, викликаних на листопадовий збір, який стане вирішальним для синьо-жовтих у контексті фінального розподілу місць у групі D відбору чемпіонату світу 2022 року.
Збірна України з футболу, фото - GettyImages

Про це інформує пресслужба УАФ.

У переліку — 25 виконавців. Також коуч збірної України визначив резервний список, до якого ввійшли вісім гравців.

Як відомо, футболісти з резерву можуть поповнити основний склад у разі можливих ушкоджень когось із гравців основи або за умови яскравої гри, продемонстрованої самими резервістами впродовж періоду, що залишається до збору.

Привертає увагу повернення цілої групи виконавців. Так, Олександр Зінченко та Тарас Качараба відновилися після ушкоджень, а Руслан Маліновський, Віктор Коваленко та Денис Гармаш привернули увагу тренерського штабу виступами у своїх клубах.

Цікаво, що 31-річний Денис Гармаш востаннє виходив на поле у футболці національної команди 9 жовтня 2017 року, на НСК «Олімпійський», у кваліфікаційному матчі чемпіонату світу проти Хорватії (0:2). Після цього Денис також отримав виклик на листопадовий збір, але через ушкодження не зміг узяти в ньому участь.  Нагадаємо, що на рахунку Гармаша — 30 ігор та 2 забиті м’ячі у складі національної команди, він є учасником двох фінальних турнірів — Євро-2012 та Євро-2016.

Розпочне збір збірна України 8 листопада в Києві. А наступного дня вилетить до Одеси, де 11-го числа проведе товариський поєдинок із командою Болгарії. Заключний матч у групі D відбору ЧС-2022 українці зіграють 16 листопада в гостях, у місті Зениця, проти збірної Боснії і Герцеговини.

Склад збірної України

Воротарі: Андрій Пятов («Шахтар» Донецьк), Георгій Бущан («Динамо» Київ), Дмитро Різник («Ворскла» Полтава).

Захисники: Олександр Караваєв, Віталій Миколенко, Ілля Забарний, Олександр Тимчик (усі — «Динамо» Київ), Микола Матвієнко, Сергій Кривцов (обидва — «Шахтар» Донецьк), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Тарас Качараба («Славія», Чехія).

Півзахисники: Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія), Тарас Степаненко («Шахтар» Донецьк), Сергій Сидорчук,  Віктор Циганков, Микола Шапаренко, Віталій Буяльський (усі — «Динамо» Київ),  Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Руслан Маліновський («Аталанта», Італія), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина), Віктор Коваленко («Спеція», Італія).

Нападники: Роман Яремчук («Бенфіка», Португалія), Артем Довбик (СК «Дніпро-1»), Данило Сікан («Шахтар» Донецьк), Денис Гармаш («Динамо» Київ).

Резервний список

Андрій Лунін («Реал», Іспанія), Анатолій Трубін, Юхим Конопля, Валерій Бондар, Віктор Корнієнко (усі — «Шахтар» Донецьк), Сергій Булеца («Зоря» Луганськ), Ігор Харатін («Легія», Польща), Олександр Піхальонок (СК «Дніпро-1»).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ