Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти готуються до можливого контрнаступу на Запоріжжі або Луганщині — ISW

Міністерство оборони Великої Британії підтвердило попередні оцінки ISW про те, що російські війська готуються до можливого майбутнього контрнаступу України в Запорізькій або Луганській областях.

Про це йдеться у звіті американського інституту вивчення війни, пише Суспільне.

Як зазначають аналітики, Міноборони Великої Британії 8 січня повідомило, що останніми тижнями російські війська розширили оборонні укріплення в Запорізькій області вздовж лінії Василівка-Оріхів і зберігають велике угруповання сил у цьому секторі, що свідчить про те, що російське командування стурбоване можливістю великого українського контрнаступу на півдні України.

"Міноборони Великої Британії припустило, що російські сили стикаються з двома рівнозначними сценаріями контрнаступу: український прорив на Запорізькій лінії, який може серйозно поставити під сумнів життєздатність російського сухопутного мосту, що з’єднує Ростовську область з окупованим Кримом, або український прорив у Луганській області, який може ще більше загрожувати. розірвати російську наступальну мету окупації всього Донбасу", — йдеться у звіті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ