Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти планують вивезти з Енергодара 3 тисячі працівників ЗАЕС

Держпідприємство "НАЕК "Енергоатом" повідомило про наявність інформації щодо планів російський військових вивезти з Енергодара 3,1 тис. працівників станції.

"Отримано інформацію про підготовку російських окупантів до "евакуації" з міста-супутника Запорізької атомної електростанції близько 3,1 тис. осіб", - поінформував "Енергоатом".

Як зазначили в НАЕК, насамперед ідеться про вивезення 2,7 тис.працівників станції, які підписали контракт із фейковим АТ "Експлуатувальна організація Запорізької АЕС" або іншим підприємством "Росатома", а також членів їхніх сімей.

"Водночас, нагадуємо, що працівникам ЗАЕС виїзд із міста рашисти заборонили майже з початку окупації. Також, за інформацією Генерального штабу ЗСУ, з Енергодара до Ростовської області вже вивезли частину сімей запорізьких атомників", - зазначили в Енергоатомі.

Як пояснили в компанії, російські окупанти в такий спосіб доводять свою нездатність забезпечити експлуатацію Запорізької АЕС, оскільки наразі на станції і без того катастрофічно не вистачає кваліфікованого персоналу.

"Навіть українських працівників, які, підписавши ганебні контракти, погодилися співпрацювати з рашистами, найближчим часом планують "евакуювати". І це загострить уже вкрай нагальне питання наявності достатньої кількості персоналу для гарантування безпеки експлуатації АЕС навіть у поточному відключеному стані", - попередили в НАЕК.

Компанія має намір формувати команду вахтовим методом із працівників ЗАЕС, які зараз перебувають на контрольованій Україною території, а також фахівців інших атомних станцій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ