Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти вдарили по житловому будинку в Дніпрі неточною протикорабельною ракетою - розвідка

Росія завдала удару по житловому будинку в Дніпрі протикорабельною ракетою і звинуватила у попаданні українську ракету ППО.
Фото - Суспільне

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"14 січня 2023 року Росія відновила ракетні удари великої дальності по українській інфраструктурі, перші приблизно за 15 днів, запустивши десятки ракет. Як і під час попередніх восьми хвиль страйків з 11 жовтня 2022 року, Росія в першу чергу була націлена на українську електромережу", — йдеться у повідомленні.

У британській розвідці зазначили, що велика протикорабельна ракета AS-4 KITCHEN, випущена із середнього бомбардувальника Ту-22М3 BACKFIRE, найімовірніше, вразила житловий будинок у місті Дніпро, що призвело до загибелі щонайменше 40 людей.

"Росія неправдиво натякнула, що українська ракета ППО несе відповідальність. KITCHEN, як відомо, неточна при використанні проти наземних цілей, оскільки його радарна система наведення погано розрізняє цілі в міських районах", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у суботу, 14 січня, Росія вдарила ракетою по житловому багатоповерховому будинку в місті Дніпро. 40 людей загинули, 77 — отримали поранення. Станом на ранок 17 січня рятувальники продовжують шукати людей.

Рятувальна операція у Дніпрі триватиме, поки не будуть знайдені тіла всіх загиблих – Тимошенко

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ