Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Рятувальна операція у Дніпрі триватиме, поки не будуть знайдені тіла всіх загиблих – Тимошенко

Рятувальники продовжують розбирати завали. Далі працюватимуть експерти та зроблять оцінку щодо можливості відновлення будинку.

Фото: ДСНС

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час робочої поїздки у Дніпрі, де оглянув зруйнований багатоповерховий будинок, у який у суботу, 14 січня, влучила російська ракета.

«Рятувальна операція, розбір завалів не закінчиться, поки не будуть знайдені тіла всіх загиблих. На зараз загиблих 40 осіб. Щодо травмованих, то є декілька тих, хто справді у важкому стані, серед них – одна дитина», – повідомив Тимошенко.

За оновленою інформацією, о 9:46 у Дніпрі з-під завалів будинку дістали тіло загиблої дитини. Таким чином кількість жертв російського ракетного удару по житловій багатоповерхівці зросла до 41 людини. Травми отримали 79 осіб (з них 16 дітей), врятувати вдалося 39 осіб (з них 6 дітей).

Фото: ДСНС

За словами заступника керівника ОП, нині головне завдання – це допомога всім, хто постраждав унаслідок цієї катастрофи.

«Відселений практично весь будинок. Зараз і місто, і область підготували багато місць для тимчасового розташування всіх сімей. Буде рішення міської та обласної влади щодо матеріальної допомоги всім сім’ям загиблих, і всім, хто втратив своє житло, і тим, чиє житло постраждало. Ми розуміємо, що понад 200 квартир фактично зруйновані, і наше найголовніше завдання – розселити всіх людей і допомогти у відновленні цього будинку», – зазначив він.

Фото: ДСНС

Як наголосив Кирило Тимошенко, у Дніпрі на базі адміністрації Соборного району Дніпровської міської ради діє центр у форматі «єдиного вікна». Жителі постраждалого будинку можуть в одному місці оформити всі документи й отримати допомогу.

«Рятувальники продовжують розбирати завали. Далі працюватимуть експерти та зроблять оцінку щодо можливості відновлення будинку. Вже сьогодні в під’їздах, що вціліли, було відновлено електропостачання. Дякуємо всім рятувальникам, волонтерам і містянам», – сказав заступник.

Фото: ДСНС

Нагадаємо, за словами голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, станом 07:35 17 січня рятувальна операція у Дніпрі тривала понад 63 години.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ