Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ООС: російські найманці підтягують важку техніку до лінії відведення

За даними звіту СММ ОБСЄ, опублікованого 21 вересня 2020 року, під час спостережного польоту безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ на непідконтрольній урядові України території зафіксував озброєння з порушенням лінії відведення. Про це інформують 22 вересня у прес-центрі ООС.

Так, на полігоні поблизу Новоселівки Донецької області задокументовано п’ять танків (Т-72), а неподалік населеного пункту Хрустальний Луганської області – двадцять одна реактивна система залпового вогню (БМ-21 “Град”, 122 мм).

Крім того, 19 вересня члени патруля Місії вкотре помітили протипіхотну міну (МОН-200) поблизу населеного пункту Молодіжне на Луганщині.

Українська сторона СЦКК наголошує, що викладені факти чітко вказують на порушення з боку збройних формувань Російської Федерації Мінських домовленостей та досягнутих 22 липня 2020 року домовленостей щодо зобов’язань з посилення режиму припинення вогню. Окрім того, такі дії становлять загрозу життю і здоров’ю не лише українських воїнів, а й жителів мирного населення Донбасу. Адже в разі одночасного застосування зазначених ракетних систем залпового вогню БМ-21 “Град”, залежно від типу снаряда, площа ураження становитиме 31,5 км².

З метою потенційного загострення мирного процесу російсько-окупаційні війська і надалі нарощують озброєння та військову техніку в прямій близькості до лінії зіткнення та збільшують мінування території місцевості, відкрито нехтуючи наданими гарантіями безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ