Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: Оприлюднили прощальний лист Гітлера
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Оприлюднили прощальний лист Гітлера

У США на аукціоні збираються продати телеграму, яку фюрер Третього рейху Адольф Гітлер відправив генералу-фельдмаршалу Фердинанду Шернеру. За історичний документ розраховують отримати до $80 тис.

Торги відбудуться 30 квітня і 1 травня. До телеграми також додають лист Шернера Гітлеру з закликом залишити обложений Берлін, пише gazeta.ua з посиланням на Daily Mail.

24 квітня 1945-го Гітлер відповів на заклик Шернера: "Я залишуся в Берліні, щоб з гідністю брати участь у вирішальній битві за Німеччину і показати хороший приклад усім іншим. Вірю, що таким чином краще слугуватиму Німеччині".

Аукціон проводить компанія Alexander Historical Auctions. Її президент Білл Панагопулосзазначив, що це, по суті, передсмертна записка фюрера. Документ унікальний. За 2 дні після відправлення телеграми Гітлеру випала остання можливість полетіти зі столиці Третього рейху, однак фюрер відмовився.

"Ймовірно, він сподівався, що Шернер якимось чином просунеться з Чехословаччини на північ і звільнить Берлін. Але я впевнений, вони обидва знали, що це неможливо", — пояснив Панагопулос.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ