Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: Як офіцери КДБ спалили і викинули в річку останки Гітлера та його дружини
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Як офіцери КДБ спалили і викинули в річку останки Гітлера та його дружини

Біля німецького міста Магдебург офіцери КДБ спалили і викинули в річку Бідеріц останки Адольфа Гітлера, його дружини Єви Браун і сім'ї його спільника Йозефа Геббельса.

Таке розпорядження дав голови КДБ при Раді міністрів СРСР Юрій Андропов. Після нього склали план секретної операції "Архів". Її провели оперативні групи Особливого відділу КДБ 3-ї армії групи радянських військ у Німеччині, пише gazeta.ua.

Автор: svoboda.org

Група "військових злочинців" була похована 21 лютого 1946 року за вказівкою начальника контррозвідки "Смерш" генерал-лейтенанта Зеленіна на території військового містечка в Магдебурзі, де тоді розташовувався відділ контррозвідки "Смерш" 3-ї ударної армії.

В акті складеному 4 квітня 1970 року вказано: "Знищення останків здійснено шляхом їх спалення на багатті на пустирі в районі міста Шенебек за 11 км від Магдебурга. Останки перегоріли. Разом з вугіллям їх стовкли на попіл. Зібрали та викинули в річку Бідеріц".

Тоді вказане військове містечко "виходячи з службової доцільності, що відповідає інтересам військ" передавали німецькій владі. В Москві вважали, що місце поховання Гітлера і може стати об'єктом поклоніння для прихильників його ідей. Тому останки Гітлера знищили.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ