Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Оркестр Львівської філармонії виступить з десятьма концертами у Німеччині

Оркестр Львівської філармонії виступить з десятьма концертами у Німеччині у межах гастрольного туру. Про це розповіли в Департаменті з питань культури, національностей та релігій.

Тур відбувається за підтримки Львівської обласної військової адміністрації та Львівської обласної ради у співпраці з OPEN MUSIC PROJECT.

7 листопада у Берліні Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії розпочав двотижневий гастрольний тур.

У межах туру відбудеться 10 концертів у різних містах Німеччини: Фрідріхсхафені, Равенсбурзі, Вайльхаймі та ін. 

«Ми приїхали говорити, що Україна має свою культуру. Дуже важливо, що в цьому турі ми будемо виконувати багато української музики. Звучатимуть твори Бориса Лятошинського, Мирослава Скорика і, звичайно, світова класика. Сподіваємося, що в цьому турі німецька публіка ще більше дізнається про Україну та її багате музичне мистецтво», – зазначив генеральний директор філармонії та диригент Володимир Сивохіп.

Під час виступів відбудеться й перше гастрольне, премʼєрне, виконання Фортепіанного концерту Василя Барвінського, де солісткою виступатиме відома українська виконавиця Віоліна Петриченко. 

«Мені випала честь виконувати Концерт для фортепіано з оркестром Барвінського, концерт, який дуже довго був втрачений, як і багато інших творів Барвінського і лише в 1993 цей концерт був знайдений в далекому Буенос-Айресі. Маємо дуже важливу місію – цей концерт грати не тільки в Україні, але і в Європі», – розповіла Віоліна Петриченко. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ