Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Освітня співпраця Дрогобицького ліцею №2 та німецьких колег триває

Україна та Німеччина: Дрогобицький ліцей №2 продовжує освітню співпрацю з іноземними партнерами. Про це сьогодні, 27 лютого, повідомили Гал-інфо у прес-службі Дрогобицької міської ради.
Фото ДМР

Освітня співпраця Дрогобицького ліцею №2 та німецьких колег триває.

У четвер, 27 лютого, відбулась робоча зустріч координатора німецької мови Центрального відомства освіти ФРН Крістофа Йот Егля, делегованого вчителя німецької мови ФРН Крістіана Ліхтерберга з керівником відділу освіти ДМР Петром Шев`яком та директором Дрогобицького ліцею №2 Ларисою Панькевич.

До слова, Крістіан Ліхтерберг є делегованим вчителем ФНР у Дрогобицькому ліцеї №2 та викладає німецьку мову для школярів.

У межах зустрічі сторони обговорили умови подальшої співпраці. Зокрема, координатор німецької мови Центрального відомства освіти ФРН відзначив, що рівень знань учнів з німецької мови у ліцеї №2 є на високому рівні, тому отримання ними німецького мовного диплому (DSD) є фактично виправданим.

Нагадаємо, 15 травня 2013 року Дрогобицький ліцей №2 отримав статус DSD-школи. Таким чином учні школи мають змогу отримати Німецький мовний диплом. Мовний диплом дає право на звільнення від іспиту під час вступу до університетів Німеччини, а для роботодавців є свідоцтвом про відмінні знання німецької мови та звільняє від необхідності відвідувати мовні курси. Складений іспит вважається підтвердженням знань з німецької мови, необхідних для навчання у вищих навчальних закладах Німеччини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ