Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Падіння літака під Львовом: слідство озвучило версії

Як повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області, 7 жовтня відбувся брифінг щодо розслідування обставин аварійної посадки літака АН-12, що відбулась 4 жовтня у Пустомитівському районі.
Брифінг щодо розслідування обставин аварійної посадки літака АН-12

Помилка пілота, помилка командно-диспетчерського пункту, технічна несправність літака та несприятливі метеоумови – поліцейські відпрацьовують такі версії авіакатастрофи на Львівщині

Про це сьогодні повідомив заступник начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Андрій Кумечко.

ʺЦе був плановий рейс - літак слідував з Іспанії у Туречину через місто Львів і перевозив вантаж поперечних підсилювачів дверей та даху до автомобілів ʺРеноʺ. У той самий день, коли сталась катастрофа, було відкрито кримінальне провадження, досудове розслідування у якому проводять працівники слідчого управління поліції Львівщини. Зараз відпрацьовуються такі версії причин авіакатастрофи – помилка пілота, помилка командно-диспетчерського пункту, технічна несправність літака та несприятливі метеоумови. Поліцейські вилучили бортовий самописець літака, документацію та скерували їх на відповідні дослідження. У провадженні також призначено ряд експертиз, які дадуть можливість остаточно встановити причини того, що відбулось. Окрім того, як тільки дозволить їх стан здоров’я, ми опитаємо членів екіпажуʺ, - зазначив Андрій Кумечко.

З’явилось фото з місця падіння літака під Львовом

Падіння літака біля Львова: п’ятеро загиблих, троє травмованих

Поблизу Львова з радарів зник літак. ДОПОВНЕНО

Нагадаємо, як писало Гал-інфо,  4 жовтня о 07:02 до Служби порятунку "101 "надійшла повідомлення, що при заході на посадку на відстані 13,7 км до міжнародного аеропорту "Львів" зник з радару транспортний літак АН-12.

За фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) КК України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк до десяти років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ