Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

"Перевертнів у погонах" викрили на отриманні 50 тисяч доларів

22 жовтня в Києві було задокументовано факт вимагання та отримання офіцерами поліції неправомірної вигоди у розмірі 50 тис доларів США. Про це повідомили у Відділі зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

До операції було залучено: Військову прокуратуру Київського гарнізону Центрального регіону України, працівників Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області, а також Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України. 

Установлено, що організатор злочинної групи «перевертнів в погонах», оперуповноважений відділу Управління протидії наркозлочинності ГУ НП у м. Києві, капітан поліції вимагав від громадянина України передати йому грошові кошти в розмірі 50 тисяч доларів США.

За вказану суму зловмисник обіцяв не реєструвати щодо останнього додатковий епізод за ст. 306 КК України (використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) та не ініціювати питання про обрання відносно нього запобіжного заходу у виді тримання під вартою, оскільки в даний час щодо цього громадянина слідчим відділом Подільського УП ГУ НП в м. Києві проводиться досудове розслідування за ст. 311 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів).

Під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій у подальшому встановлено, що він до своєї злочинної діяльності залучив ще двох офіцерів поліції - співробітників підрозділів ГУ НП в м. Києві, які входили до складу групи слідчих та мали повноваження на прийняття процесуальних рішень у кримінальному провадженні щодо зазначеного громадянина України.

22.10.2018 двоє вищевказаних офіцерів поліції, діючи в інтересах організатора злочинного угруповання, одержали від посередника всю суму неправомірної вигоди в розмірі 50 тис доларів США.

Після отримання вказаної суми обох учасників злочинної групи: капітана поліції – старшого слідчого слідчого відділу та лейтенанта – слідчого відділення розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого відділу Подільського управління поліції ГУ НП у м. Києві затримано.
На даний час проводяться слідчі та процесуальні дії з метою встановлення місцезнаходження організатора злочинної групи та його затримання.

Щодо всіх фігурантів зазначеної справи готується підозра у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Довідково: санкція ч. 4 ст. 368 КК України, передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ