Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Петро Порошенко взяв участь в акції Перша хвилина миру
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Петро Порошенко взяв участь в акції "Перша хвилина миру"

Петро Порошенко взяв участь в акції
Петро Порошенко взяв участь в акції "Перша хвилина миру"
Петро Порошенко взяв участь в акції
Петро Порошенко взяв участь в акції "Перша хвилина миру"
Петро Порошенко взяв участь в акції
Петро Порошенко взяв участь в акції "Перша хвилина миру"
Петро Порошенко взяв участь в акції
Петро Порошенко взяв участь в акції "Перша хвилина миру"
1/4
Президент України Петро Порошенко взяв участь в акції ʺПерша хвилина мируʺ, - повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента України.

ʺ23:01 8 травня 1945 року – момент, коли було припинено вогонь, і в Європі настала перша хвилина вистражданого миру. Цей день важливий не лише тому, що дає людству можливість озирнутися і згадати про колосальні жертви й втрати. Спогади спонукають нас ще і ще раз замислитися над причинами воєн і зробити належні висновкиʺ, - сказав Президент України Петро Порошенко під час акції ʺПерша хвилина мируʺ.

Глава держави підкреслив: ʺМільйони і мільйони людей в усьому світі об’єднує одна мета – не допустити повторення трагедії. І тільки в Москві, Господь їм суддя, кажуть: ʺМожем повторитьʺ.

За словами Петра Порошенка, для України, яка протистоїть російській агресії, висновки, зроблені з уроків Другої світової війни, є особливо важливими. ʺВони дають нам моральну і правову основу для справедливої боротьби проти анексії Криму і окупації частини українського Донбасу. Основу для спільного з міжнародною коаліцією протистояння спробам Кремля зруйнувати систему євроатлантичної безпеки і єдність Європиʺ, - підкреслив він.

ʺЯ неодноразово вже проводив паралелі між ставленням Гітлера та Путіна до людського життя, до норм міжнародного права. Варто лише порівняти ʺсудетську промовуʺ очільника Третього рейху 1938 року і так звану кримську промову російського президента 2014-гоʺ, - додав Глава держави.

Президент також зазначив, що на відміну від Москви, українці не збираються приватизувати спільну звитягу народів усіх країн антигітлерівської коаліції. ʺНіхто не має права монополізувати перемогу над нацизмом, а тим більше використовувати її для апології своєї імперської політики. Подолання нацизму  сімдесят чотири роки тому це не привід водити ряжені ʺполки безсмертнихʺ по всьому світуʺ, - наголосив Петро Порошенко

ʺМи дистанціювалися від кремлівського ʺпобєдобєсіяʺ. За п’ять останніх років ми виробили власний сценарій, свій ритуал відзначення Дня перемоги у Другій світовій війні, наближений до загальноєвропейської традиції. На відміну від наших сусідів, ми не страждаємо на дальтонізм і бачимо повну кольорову гаму її величності історіїʺ, - зазначив Президент.

ʺМи, українці, прагнемо жити у мирі й безпеці. Тому наша мета – стати повноправним членом ЄС та НАТО, цих двох союзів, які є запорукою єдності і безпеки на нашому континенті. Вони є і гарантією нашої національної безпеки та безпеки кожного українського громадянинаʺ, - зазначив він та додав, що саме у тому, щоб захистити європейський та євроатлантичний курс України вбачає для себе головний сенс і мотивацію залишатися в політиці і після того, як невдовзі складе повноваження Президента України.

ʺУ європейській цивілізації ми бачимо корені своєї ідентичності. Мета путінського контролю над історією відверто проголошена. Він хоче відновити російську імперію і розчинити українців в ʺедином народеʺ, неначе в сірчаній кислотіʺ, - також підкреслив Президент.

Петро Порошенко зазначив, що до пам’яті про жертви нашого народу у Другій світовій війні додалася пам’ять про тисячі загиблих внаслідок російської агресії.

ʺНагадування про першу хвилину миру має особливе значення. Для України – це хвилина надії так само, як і хвилина пам’яті. Ми прагнемо миру і ми віримо, що змусимо агресора піти з нашої землі. І тоді в цю хвилину в Україні і в усій Європі буде справжня тиша, без обстрілів, без втратʺ, - резюмував Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ