Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вшанували памʼять загиблих у Другій світовій війні

Сьогодні у Львові, на місці, де був концентраційний табір для військовополонених «Шталаг-328», вшанували памʼять загиблих у Другій світовій війні.

Цьогоріч Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій. Наша держава приєдналася до європейської традиції відзначення цієї дати.

8 травня – нагадування, що Друга світова – результат домовленостей двох тоталітарних режимів: нацистського у Німеччині й комуністичного – в СРСР. А ще – це нагадування про надто тривалу мовчазну відмову найпотужніших держав світу чинити спротив агресорам. Наслідок – геноцид українського, єврейського, кримськотатарського народів. Мільйони невинних жертв. 

Пам’ятати – означає цінувати справедливий мир і дотримуватися його всією міжнародною спільнотою. Пам’ятати, якою ціною ми засвоїли цей урок, і не допустити нових багатомільйонних жертв.

Ми, українці, відмовляємося бути жертвами. Ми б’ємося – за себе, за своє майбутнє, за майбутнє наших дітей та внуків у вільній, великій і Незалежній державі. За всіх, хто не зміг відстояти себе у часи Другої світової. І нам дуже хочеться, щоб великі та сильні держави не давали мовчазної згоди на геноцид нашого народу у XXІ столітті. Бо інакше ІІІ світова – неминуча. 

Вічні шана і пам’ять тим, хто поклав життя у боротьбі з нацизмом. Вічний спокій тим, хто став жертвою цього терору.

Слава усім, хто сьогодні виборює справедливий мир для України!

Максим Козицький,

начальник військової адміністрації Львівщини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ