Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Під час дослідження руїн Ужгородського замку знайшли понад 50 артефактів
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Під час дослідження руїн Ужгородського замку знайшли понад 50 артефактів

Шаблі, медальйони, монети та застібки - усе це виявили студенти Ужгородського національного університету під час дослідження руїн середньовічної церкви на території Ужгородського замку. Про це сьогодні, 25 липня, повідомила прес-служба МОН.

Учасниками експедиції стали 35 студентів факультету історії та міжнародних відносин УжНУ. Торік команда вишу вже проводила дослідження на території замку - у вівтарній частині церкви. Цього ж року вони вивчають найбільш давню її частину - центральний неф.

За результатами експедиції дослідники виявили понад 50 артефактів та знахідок.

“На площі, де ведуться розкопки, ми знаходимо значну кількість артефактів. Церква функціонувала до 1728 року, тоді трапилася пожежа, яка завдала значних руйнувань замку та церкві. Згодом замок відбудували, а споруда церкви так і залишилася в руїнах.  З 1740 року в стінах замку розташовувався австрійський гарнізон і солдати пограбували в храмі крипти з похованнями. Цьогоріч знайшли дві шаблі, медальйони, застібки, пряжки та монети, а також зафіксовано чимало поховань XV-XVII століття”, - зазначив керівник експедиції, викладач УжНУ Володимир Мойжес.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ