Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Під час збирання грибів на Львівщині виявили боєприпаси

Як повідомили 29 жовтня Гал-інфо у пресслужбі ДСНС Львівської області, на Львівщині під час збирання грибів натрапляли на небезпечні знахідки.
Фото ДСНС

28 жовтня о 13:40 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в лісі під час збирання грибів на відстані 2 км від житлових будинків с. Мармузовичі Буського району виявлено 9 предметів ззовні схожих на артелерійські снаряди часів Другої світової війни.

Цього ж дня о 15:39 до рятувальників надійшло повідомлення, що в с. Доброгостів Дрогобицького району під час збирання грибів в лісі, на відстані 1 км від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на ручну гранату часів Другої світової війни.

О 16:25 надійшло повідомлення, що в с. Єлиховичі Золочівського району під час збирання грибів в лісі на відстані 1 км від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на мінометну міну часів Другої світової війни.

За фактами виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

Також, 28 жовтня під час планового розмінування території в лісовому масиві в сел. Брюховичі Львівської міської ради виявлено 203 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Піротехнічною групою ДСНС України боєприпас вилучено та знищено встановленим порядком.

Зазначимо, що з початку року на території Львівської області було виявлено 747 вибухонебезпечних предметів та 1763 набої в 351 місці.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів Другої світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.

Рятувальники застерігаю мешканців області у жодному разі не чіпати підозрілі знахідки. У разі виявлення боєприпасу чи іншого підозрілого предмету негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ