Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Під Мар'їнкою вилучили 40 тон незаконного вугілля

На Донеччині в Мар'їнському районі вилучено понад 40 тон незаконно видобутого вугілля. Про такі результати спецоперації, проведеної разом із СБУ повідомляє прес-служба Донецької прокуратури.

Завданням спецоперації було виявлення місць незаконного видобутку кам’яного вугілля у Мар`їнському районі Донецької області.

"Встановлено, що незаконний видобуток вугілля протягом багатьох місяців здійснюється відкритим шляхом у кар’єрі, що розташований в с. Іллінка Мар`їнського району Донецької області під контролем працівників правоохоронних органів Донецької області", - сказано в повідомленні.

"Зловмисники розробили цілу схему по транспортуванню та реалізації вугілля: після видобутку  його вантажними автомобілями, які належать підприємству, що знаходиться в Запоріжжі, вивозили на площадки станції Сортувальна, що поблизу міста Новогродовка Донецької області. Далі, після складання відповідних підроблених документів, залізницею вугілля транспортувалося замовникам до інших областей України, з метою подальшої реалізації", - розповіли в прокуратурі.

Під час проведення обшуків співробітниками правоохоронних органів було вилучено 40 тон незаконно видобутого вугілля, техніку для транспортування – 5 вантажних автомобілів, 2 екскаватори, а також підробленні документи якими обґрунтовувалось походження контрафактного вугілля.

На даний час слідчі дії тривають.

"Окрім цього, в ході досудового розслідування буде надана принципова оцінка незрозумілій бездіяльності службових осіб відповідних контролюючих та правоохоронних органів регіону, які мали запобігти незаконному видобутку вугілля", - підкреслили в прокуратурі.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ