Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Поліція Львова відкрила провадження через відео, на якому кота викидають із вікна

У Львові поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом виявленого відеозапису в соціальній мережі. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції.

Встановлено осіб, які відзняли та оприлюднили відео. Ними виявилися двоє підлітків-львів‘ян.

Працівники поліції 18 січня під час моніторингу виявили у соціальній мережі відеозапис, на якому зафільмовано, як двоє невідомих осіб викинули кота з вікна багатоповерхівки.

Поліцейські встановили місце, де відбувалася дана подія, туди було скеровано слідчо-оперативну групу. З’ясовано, що відео зробили двоє львів‘ян віком 15 та 16 років, учні одного з училищ Львова.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.300 (ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію) Кримінального кодексу України.

Дані дії караються штрафом до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Проводиться досудове розслідування.

Водночас нагадаємо, що 4 серпня 2018 року, в Україні набув чинності закон про посилення кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

Законом доповнено Кримінальний кодекс та Кодекс про адміністративні правопорушення статтею "жорстоке поводження з тваринами".

Відповідно до прийнятого закону, жорстоке поводження визначається як "знущання над тваринами, в тому числі бездомними, що спричинило муки, що завдало їм фізичні страждання, тілесні ушкодження, каліцтва або призвело до загибелі". Також мова йде про нацьковування тварин одна на одну і на інших тварин, залишення домашніх і сільськогосподарських тварин напризволяще, в тому числі порушення правил утримання тварин.

Побої, знущання над тваринами тягнуть за собою штраф від 3400 до 5100 грн з конфіскацією тварини, якщо її життю є загроза.

У разі колективних знущань, повторного випадку знущання - штраф збільшується від 5100 грн до 8500 грн або адмінарешт до 15 діб з конфіскацією тварини в разі потреби.

Якщо поліція кваліфікує жорстоке поводження з твариною за статтею Кримінального кодексу, винуватцю в залежності від наслідків (загибель тварини) загрожує обмеження позбавлення волі від шести місяців до 3 років. За вбивство тварини в присутності дитини - обмеження позбавлення волі строком 3-5 років.

Передбачено також покарання до 8 років позбавлення волі, якщо зловмисник зробив це з особливою жорстокістю (повторно, колективні знущання, стосовно двох і більше тварин).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ