Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Підозрюваному у вбивстві працівника Нацполіції оголосили підозру і заарештували

Прокуратура Києва повідомила про підозру 48-річному мешканцю Києва-Святошинського району за фактом умисного вбивства підполковника поліції Дмитра Глушака. Про це 7 липня повідомили у столичній прокуратурі.

Затриманому оголошено про підозру за п.6 ч.2 ст.115 (умисне заподіяння смерті іншій людині, вчиненому з корисливих мотивів), та ч.4 ст.187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаним з насильством) КК України.

До Шевченківського райсуду Києва було внесено клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Як повідомив УП речник Нацполіції Ярослав Тракало, суд задовольнив клопотання та заарештував підозрюваного на 60 діб без права внесення застави. 

"Встановлено, що наприкінці червня зловмисник, який вже був неоднаразово судимий за тяжкі корисливі злочини, через мережу Інтернет знайшов оголошення потерпілого щодо продажу золотого ланцюжка та домовився про зустріч. Під час зустрічі, сівши в автомобіль на заднє сидіння, підозрюваний здійснив у потерпілого два постріли з вогнепальної зброї, після чого заволодів його речами, а саме золотим ланцюжком та мобільним телефоном, та зник з місця події", - повідомили у прокуратурі. 

Підозрюваного було затримано на території Київської області. Першочерговими слідчими діями встановлено та вилучено зброю, з якої, ймовірно, вчинено вбивство.

5 липня у Києві на вул.Щусєва застрелили чоловіка. 

Згодом стало відомо, що вбитий - співробітник Нацполіції України Дмитро Глушак, який з 1995 року працював у кримінальній поліції Нацполіції.

Серед версій злочину розглядалося убивство з метою пограбування або службова діяльність.

6 липня начальник Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що кримінальна поліція підозрює у вбивстві Дмитра Глушака злочинця-рецедивіста, якого затримали по гарячих слідах у п’ятницю.

Українська правда
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ