Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Підозрюваний у вбивстві Ноздровської зізнань не робив - поліція

Начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін повідомив, що підозрюваний у вбивстві Ірини Ноздровської не визнає своєї вини, - BBC Україна.

Напередодні у ЗМІ з'явилася інформація, ніби затриманий вже зізнався у цьому злочині.

"Про ніяке відверте зізнання підозрюваного мова не йде. Виключно завдяки зібраному масиву речових доказів ми встановили підозрюваного", - написав В'ячеслав Аброськін у Facebook у вівторок зранку.

"Я особисто спілкувався з особою, яку ми обґрунтовано підозрюємо у скоєнні злочину. Людина не розкаюється у скоєному", - додав начальник кримінальної поліції.

Сумніви захисту

Водночас адвокат родини Ноздровських Олександр Панченко у коментарі ВВС Україна розповів, що у захисту "є певні сумніви" стосовно того, чи є затриманий поліцією чоловік реальним вбивцею.

У медіа з'явилася інформація про те, що затриманим є Юрій Россошанський - батько Дмитра Россошанського, якого раніше було засуджено за смертельний наїзд на сестру Ірини Ноздровської. Офіційно особу затриманого правоохоронці не підтверджують.

"Те, що нам стало відомо, не зовсім дає підстави вважати, що це саме та людина, що вчинила вбивство", - відзначив адвокат Олександр Панченко у розмові з кореспондентом ВВС Україна.

За його словами, із зібраної захистом інформації випливає, що вбивство Ірини Ноздровської - справа рук професіоналів, які заздалегідь планували злочин.

Окрім того, адвокат стверджує, що захисників родини Ноздровських не повідомили про затримання підозрюваного у вбивстві й "не допускають" до матеріалів кримінального провадження.

Раніше юристи, які проводять незалежне розслідування вбивства Ірини Ноздровської, у спілкуванні з ВВС Україна заявляли про те, що розглядають іншу версію злочину, не пов'язану з Дмитром Россошанським.

"Одразу запідозрили інших осіб, тому за версією наших детективів, холдингу "Шериф", є інші підозрювані. Ми це зараз опрацьовуємо", - розповідав 4 січня адвокат Віталій Мацелюх, який раніше працював з Ноздровською.

"Під сумнівом, що це - помста Россошанських. Дуже нерозумно так робити, адже всі підозри одразу на них", - пояснив Віталій Мацелюх.

Він відзначив, що незалежне розслідування розглядає версію "не пов'язану з Россошанськими взагалі".

Затримання

Про затримання підозрюваного у вбивстві Ірини Ноздровської стало відомо у понеділок ввечері.

"Затримано особу, яка об'єктивно підозрюється в скоєнні злочину", - повідомив речник МВС Артем Шевченко.

"Докази більш ніж вагомі", - додав пізніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Не треба домислів - інформація буде повністю розкрита після закінчення слідчих дій - завтра (9 січня. - Ред.)", - анонсував міністр.

Згодом генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що у понеділок ввечері затриманому офіційно оголосили про підозру.

Очікується, що у вівторок суд обере йому запобіжний захід.

Також у вівторок в селі Демидів, де жила Ірина Ноздровська, відбудеться її похорон.

Жінка зникла 28 грудня 2017 року по дорозі з Києва додому - села Демидів Вишгородського району. 1 січня її тіло виявили у річці в цьому ж селі.

На тілі жінки виявили кілька ножових поранень.

Версії

На початку розслідування у поліції озвучували кілька версій вбивства Ірини Ноздровської: професійна діяльність як юриста, хуліганство, спроба зґвалтування та діяльність у справі про загибель сестри Ірини Ноздровської Світлани Сапатинської.

Згодом, за попередніми даними судово-медичної експертизи, правоохоронці відкинули версію про згвалтування.

"Версія зі зґвалтуванням відпадає, оскільки експертиза показала, що його не було. На її тілі знайшли колото-різані рани на шиї та на підборідді. Тобто йдеться про насильницьку смерть", - розповів напередодні речник поліції Київщини Микола Жукович у коментарі УНІАН.

Справа Дмитра Россошанського

Сестра Ірини Ноздровської Світлана Сапатинська загинула 30 вересня 2015 року. Її збив автомобіль.

За кермом машини був житель села Демидів Дмитро Россошанський, якого згодом засудили до семи років в'язниці. Сам він вину не визнав і наполягав на тому, що трагедія сталася через те, що його засліпило сонце.

Ірина Ноздровська як юрист брала активну участь у суді.

27 грудня минулого року суд відхилив запит адвокатів Дмитра Россошанського про те, щоб їхнього підзахисного достроково звільнили з в'язниці за законом про амністію.

"Суд апеляційної інстанції врахував всі істотні порушення кримінально-процесуального закону, які були здійснені під час розгляду справи в суді першої інстанції, і направив матеріали справи на новий розгляд", - написала Ірина Ноздровська у своєму останньому пості на Facebook 28 грудня.

Близькі Ірини Ноздровської пов'язують її смерть саме з цією справою й заявляють, що жінці та її родині неодноразово надходили погрози від сім'ї Дмитра Россошанського, зокрема його батька.

Про це згадується й у судовому вироку по справі Россошанського. Там наводять слова Ірини Ноздровської, що обвинувачений "ніколи не просив вибачення, не відшкодував шкоду, натомість висловлював погрози і образи".

У родині Россошанського ситуацію не коментували.

Один з товаришів Ірини Ноздровьскої розповів ВВС Україна, що, за його даними, батька Дмитра Россошанського допитували у поліції.

Також є дані про конфлікт Ірини Ноздровської з колишнім чоловіком її сестри через право опіки над дитиною. Жінка звинувачувала його у тому, що він перешкоджає її родині бачитися з дитиною та підтримує на суді Дмитра Россошанського.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ