Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Підробили документи: на Львівщині судитимуть двох ухилянтів

Фото: Поліція Львівської області
Фото: Поліція Львівської області
Фото: Поліція Львівської області
Фото: Поліція Львівської області
1/2
Двох ухилянтів, які намагались перетнути кордон за підробленими документами, судитимуть на Львівщині. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

За допомогою підроблених довідок, у які були внесені неправдиві відомості, обвинувачені намагались незаконно виїхати за межі України у період дії правового режиму воєнного стану. За скоєне їм загрожує покарання – обмеження волі на строк до двох років.

Як встановили співробітники сектору дізнання відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1, за процесуального керівництва Жовківської окружної прокуратури, 36-річний житель Харківської області та 32-річний мешканець Волинської області виготовили підроблені посвідчення та інші документи, у які були внесені неправдиві відомості, що звільняють від обов’язку мобілізації на службу до Збройних Сил України та надають право виїзду за кордон.

Ці підроблені документи вони надалі пред’явили інспекторам прикордонної служби під час спроб перетнути державний кордон України з Республікою Польща в пункті пропуску «Рава-Руська-Гребенне». Проте в обох випадках прикордонники виявили, що документи містять ознаки підроблення та повідомили про це поліцейських.

Досудові розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч. 1 ст. 358 (Підроблення посвідчення або іншого офіційного документа) Кримінального кодексу України та за ч. 4 ст. 358 (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України, завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченим – обмеження волі на строк до двох років.

У період дії воєнного стану співробітники підрозділів дізнання поліції Львівщини відкрили 2646 кримінальних проваджень за фактами підробки та використання військовозобов’язаними чоловіками підроблених документів з метою ухилення від мобілізації та перетину державного кордону України (кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України). 1789 особам повідомлено про підозру у скоєнні вказаних злочинів, у 900 кримінальних провадженнях досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ