Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Пік паводків у Києві очікується 22 квітня — КМВА

До піка паводка, який очікується 22 квітня, у столиці проведуть спеціальні навчання щодо організації та виконання аварійно-рятувальних робіт в умовах надзвичайної ситуації.
Фото: "Цензор.НЕТ"

Про це повідомили у телеграм-каналі Київської міської військової адміністрації. 

Там наголошують, що станом на ранок 18 квітня у Києві не зафіксовано аварійних підтоплень. Продовжується пропуск весняного водопілля через Київську ГЕС, тому на р. Дніпро у м. Києві, ще утримується затоплення заплавних територій – парку «Муромець», «Гідропарк», Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватних ділянок у районі Осокорків.

Утім пік паводків, як кажуть у КМВА, ще попереду. За прогнозами Укргідрометцентру, він очікується 22 квітня.

"Очікуваний максимальний рівень водопілля на Дніпрі в межах м. Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста. Можливе подальше підтоплення місць відпочинку на острові Труханів, «Гідропарк», парк Муромець; часткові підтоплення садово-дачної забудови Воскресенських Садів, Русанівських Садів, Осокорків, Позняків, Вишеньок", – йдеться у повідомленні.

В адміністрації наголошують, що усі потрібні служби міста Києва готуються до можливих надзвичайних ситуацій. Тому 19 квітня, завчасно, до настання піка паводка, будуть проведені спеціальні навчання.

"Під час навчань буде використана спеціальна техніка та обладнання. Будуть відпрацьовані різноманітні заходи, такі як: проведення робіт щодо інженерного захисту – будівництво дамби мішками з піском; відкачування води з підтопленого об'єкта; евакуація людей з підтоплених територій; рятувальні роботи щодо зняття з дрейфуючого плавзасобу потерпілих; надання екстреної медичної допомоги потерпілим у складних метео-умовах; Київ готується. Київ буде захищений. Тож прошу усіх мешканців зберігати спокій, не панікувати", – заявив начальник КМВА Сергій Попко.

Сергій Попко додав, що станом на сьогодні фактичний рівень води в р. Дніпро становить 650 см (критичний рівень води в Дніпрі для м. Києва – понад 800 см). За останню добу він зменшився на 7 см. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ