Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Піратське ТБ у Львові: поліція затримала зловмисників

Фото: поліція Львівської області
Фото: поліція Львівської області
Фото: поліція Львівської області
Фото: поліція Львівської області
Фото: поліція Львівської області
Фото: поліція Львівської області
1/3
Як повідомили Гал-інфо у відділі комунікації поліції Львівської області, правоохоронці припинили діяльність піратського оператора супутникового телебачення у Львівській, Закарпатській та Рівненській областях.

Працівники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно зі  слідчими Галицького відділу поліції Львівщини за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №1 припинили незаконну діяльність осіб, причетних до порушення Закону України ʺПро авторське право та суміжні праваʺ.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що зловмисники за допомогою спеціального обладнання здійснювали ретрансляцію відомих українських телеканалів без дозволу правовласників. Для цього вони створили приватні фірми, через які надавались послуги клієнтам.

Незаконна ретрансляція каналів здійснювалась впродовж 2018-2020 років на території Львівської та Рівненської областей, а також на Закарпатті, де був розташований центральний офіс.    
5 березня одночасно у трьох областях правоохоронці провели санкціоновані обшуки в офісних приміщеннях та у помешканнях де проживали зловмисники. Було виявлено та вилучено понад 120 одиниць мережевого обладнання, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, накопичувачі інформації, документація, печатки, чеки та чорнові записи.  

Досудове розслідування у рамках кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.176 (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України, триває. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до шести років без права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Вирішується питання про повідомлення зловмисникам підозри у скоєнні злочину та призначення економічної експертизи об’єктів інтелектуальної власності та телекомунікаційної експертизи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ