Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Поблизу Львова через підпал трави загорівся газопровід

Як повідомили 30 березня Гал-інфо у прес-службі ДСНС Львівської області, упродовж минулої доби вогнеборці ліквідували 136 пожеж сухої трави. Внаслідок пожежі сухої трави горів газопровід
Фото: ДСНС

За минулу вогнеборці ліквідовували 136 пожеж сухої трави у всіх районах області окрім Сколівського району. Рятувальники боролись із пожежами сухої трави у: Пустомитівському районі - 29 пожеж; Яворівському районі - 14 пожеж; Бродівському районі - 10 пожеж; Кам'янка-Бузькому районі та Жовківському - 8 пожеж; Городоцькому районі - 7 пожеж; Сокальському, Жидачівському, Дрогобицькому, Радехівському та Золочівському районах - по 6 пожеж; м Львові - 5 пожеж; Мостиському та Миколаївському районах - по 4 пожежі; Буському та Перемишлянському - по 3 пожежі; Старосамбірському, Стрийському районах та м. Червонограді - по 2 пожежі; Самбірському, Турківському районах та в м. Борислав, м. Новий Розділ та сел. Брюховичі Львівської міської ради - по 1 пожежі.

Лише в с. Сокільники Пустомитівського району вогнеборці 7 разів виїжджали на ліквідацію пожеж сухої трави та чагарнику.

Так, зокрема 29 березня 20:24 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в с. Сокільники Пустомитівського району на відкритій території. До місця події виїхали вогнеборці 4-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Львова. Вогнем знищено суху траву і чагарник на площі 1000 кв. м. Через високу температуру відбулось руйнування поліетиленової труби в місці виходу із землі та переході на сталевий надземний газопровід, внаслідок чого загорівся газопровід середнього тиску. О 22:16 вогнеборці локалізували пожежу сухої трави та чагарнику, та о 22:37 повністю ліквідували. Станом на 22:44 завдяки припиненню газопостачання працівниками АТ "Львівгаз" пожежу вдалось локалізувати та припинити горіння.

Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до усіх громадян: не спалюйте суху траву та не провокуйте виникнення пожеж.

Пам’ятайте, спалювання сухої рослинності або її залишків не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й призводить до багатьох інших негативних наслідків, загрожуючи життю та здоров’ю людей.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, два дачних будинки згоріли у Сокальському районі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ